Parama dėkojame




Sprogimas

Sukurta pirmoji imigrantų integracijai skirta interneto svetainė farsi ir arabų kalbomis

VšĮ Bendrystės ir socialinių inovacijų centras baigė Vokietijos Ambasados Federalinio užsienio fondo dalinai remtą projektą „Tautų kiemo platforma“. Projekto metu sukurta interneto svetainė www.livelithuania.net.

Lietuvoje gyvenantiems imigrantams – tai vienintelė tokio pobūdžio svetainė, kuri be lietuvių, anglų ir rusų kalbų turi nuolat atnaujinamą turinį farsi ir arabų kalbomis. Informacija šiomis kalbomis yra labai laukiama tų, kurie į Lietuvą atvyksta iš Irano, Afganistano, Tadžikistano, Pakistano, Sirijos, Irako ir daugelio kitų Artimųjų Rytų regiono šalių.

Užsieniečių, gyvenančių Lietuvoje, integracijai gerinti skirtoje svetainėje, kas savaitę, pristatomos naujos sėkmingos įtraukties istorijos. Jų pagalba siekiame parodyti imigrantų sociokultūrinės integracijos galimybes, bei skatinti dialogą tolerantiškesnės visuomenės link.  Mūsų tikslas - svetainė būtų naudinga į Lietuvą iš įvairių šalių atvykstantiems žmonėms, norintiems įsitvirtinti socialinėje aplinkoje, studijuoti, siekiantiems karjeros galimybių. Taip pat norime, kad ji taptų įvairiapusiškesnių žinių apie atvykstančius, šaltiniu lietuviams", - teigia Lina Blažytė VšĮ Bendrystės ir socialinių inovacijų centro direktorė.

www.livelithuania.net kūrėjai taip pat parengė informacinius žingsnis-po-žingsnio paruoštukus, kurie padės skirtingai kalbantiems imigrantams savarankiškai pildyti įvairaus tipo dokumentus ieškant darbo, būsto, užsiregistruoti norint gauti socialines paslaugas ir pan.

Įgyvendinant projektą pavyko įtraukti visą būrį įvairių tautybių savanorių, kurie prisidėjo prie svetainės turinio vertimo į užsienio kalbas. Projekto koordinatorė Luka Marcinkutė pasakoja, jog projekto gyvybingumui užtikrinti nuolat ieškomi žmonės savanoriškais pagrindais, galintys versti kuriamą svetainės turinį į anglų, rusų, farsi bei arabų kalbas ir taip prisidėti prie šios iniciatyvos tęstinumo.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode