Sprogimas

Patikslinta, kokios laisvalaikio paslaugos karantino metu negali būti teikiamos

Vyriausybė per trečiadienio posėdį pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui aiškiau apibrėžti laisvalaikio, pramogų ir sporto paslaugas, kurioms yra taikomi apribojimai karantino metu.

Vyriausybės nutarimu buvo patikslinta, kokioms laisvalaikio, sporto ir pramogų paslaugoms taikomi ribojimai, nustatant, kad draudžiama teikti  laisvalaikio, sporto įrenginių eksploatavimo, sporto klubų, pramogų, poilsio, baseinų, pirčių (išskyrus viešąsias pirtis, skirtas asmenų higienos poreikiams tenkinti), diskotekų, šokių salių, kino teatrų ir kino klubų paslaugas.

Šių paslaugų teikimas bus draudžiamas nepriklausomai nuo to, ar jas teikia fiziniai, ar juridiniai asmenys. Taip pat draudžiama lankyti laisvalaikio paslaugų teikimo vietas arba jas nuomoti privatiems renginiams, šventėms ar kitiems susibūrimams organizuoti.

Kaip ir iki šiol, išimtis bus taikoma aukšto meistriškumo sporto pratyboms, individualiems (vienam lankytojui) fizinio aktyvumo užsiėmimams, teikiamiems fizinio aktyvumo ar sporto specialisto, instruktoriaus ar fizinio aktyvumo ar sporto specialisto paslaugų teikėjo.

Organizuojant tokius užsiėmimus būtina užtikrinti operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

SAM primena, kad Vyriausybės nutarimu visoje šalyje nuo lapkričio 7 d. iki lapkričio 29 d. yra paskelbtas karantinas. Jo metu yra draudžiami renginiai, didesni nei penkių žmonių susibūrimai viešose vietose, restoranai ir kavinės maistą gali tiekti tik išsinešti arba kitais būdais jį pristatyti fiziniams ir juridiniams asmenims.

Visus karantino metu taikomus ribojimus rasite ČIA.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode