Parama dėkojame




Sprogimas

Parlamentarai svarstys galimybę dirbti nuotoliniu būdu

Blogėjant epidemiologinei situacijai Seimas ketvirtadienį pradės svarstyti galimybę dirbti nuotoliniu būdu.

Pirmasis Seimo vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma parengė Seimo statuto pataisą, kad paskelbus ekstremaliąją situaciją ar karantiną Seimo pirmininko nurodymu turi būti užtikrinta galimybė parlamentarams prisijungti prie Seimo posėdžio nuotoliniu būdu.

J. Razma teigia, kad nuotolinio darbo galimybė Seimo nariams būtina norint užtikrinti saugų darbą plintant koronaviruso infekcijai. Jis atkreipė dėmesį, kad kitose valstybės ir savivaldybių institucijose, įmonėse darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu arba daliniu nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai funkcijas būtina atlikti darbo vietoje.

Dabar Seimo statutas leidžia nuotoliniu būdu rengti tik komitetų, komisijų, Seimo valdybos posėdžius.

Ketvirtadienį taip pat planuojama pateikti Seimo statuto pataisas, siūlančias naikinti Migracijos komisiją ir įsteigti Ateities komitetą.

Pastarasis, anot projekto, rengtų ir svarstytų visuomenės, valstybės ateities raidos modeliavimą, inovacijų ir technologinės pažangos plėtrą bei jų įtaką visuomenės raidai, valstybės modernizavimą ir strategines reformas reglamentuojančių įstatymų ir kitų teisės aktų projektus.

vtd.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode