Parama dėkojame




Sprogimas

Jūrų uosto akvatorijoje nustatyta tarša naftos produktais

Klaipėdos jūrų uosto akvatorijoje nustatyta, kaip pranešė Aplinkos apsaugos agentūra (AAA), tarša naftos produktais. Tai rodo atliktų tyrimų rezultatai.

Gavus informacijos apie šioje teritorijoje pastebėtus teršalus, lapkričio 14 d. AAA specialistai uosto akvatorijoje paėmė paviršinio vandens mėginių ir mėginius iš penkių laivų talpyklų.

Paviršinio vandens mėginių tyrimų duomenimis, vidutinė išsiliejusių teršalų koncentracija siekė 1,2 mg/l ir normą viršijo 6 kartus. Tačiau iš laivų talpyklų paimti mėginiai skyrėsi. Pirmadienį papildomai buvo paimti mėginiai iš dar vieno laivo talpyklų. Tyrimų, skirtų nustatyti, ar šie mėginiai sutampa su paviršinio vandens mėginyje aptiktais teršalais, rezultatai turėtų paaiškėti kitos savaitės pradžioje.

Kai bus apibendrinti galutiniai taršos tyrimų rezultatai, Aplinkos apsaugos departamentas įvertins aplinkai padarytą žalą.

Pastarasis toks taršos atvejis buvo užfiksuotas rugpjūčio 9 d., kai, įvykus incidentui Klaipėdos jūrų uoste, į aplinką išsiliejo naftos produktai.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode