Parama dėkojame




Sprogimas

Naftos išteklių gavyba praėjusiais metais mažėjo

Per beveik ketvirtį amžiaus (nuo 1999 m. iki praėjusių metų) Lietuvoje buvo išgauta 4523 tūkst. tonų naftos. Lyginant su 2014 m., 2015 m. naftos išgavimo rezultatas sumenko 10 proc.: nuo 82 tūkst. iki 74 tūkst. tonų.
Praėjusiais metais nafta šalyje buvo išgaunama iš 69 gręžinių 15-oje detaliai išvalgytuose naftos telkiniuose (Girkalių, Kretingos, Nausodžio, Agluonėnų, Vėžaičių, Ližių, Ablingos, Vilkyčių, Pocių, Dieglių, Sakučių, Pietų Šiūparių, Šiūparių, Genčų, ir Šilalės). Nors šalyje yra išduoti leidimai naudoti angliavandenilių išteklius 7 bendrovėms, tačiau naftos iš telkinių, esančių sausumoje, gavybą vykdo tik penkios.
2015 metais buvo išgręžtas vienas naftos gavybos gręžinys ir jo atšaką bei du naftos paieškos gręžiniai. Taip pat buvo pradėta tradicinių angliavandenilių paieška 3D seisminės žvalgybos metodu naujame Kudirkos–Kybartų tradicinių angliavandenilių licenciniame plote. Paieška tęsis ir 2016 metais.
Šiais metais naftos bendrovės planuoja išgręžti du naujus naftos gavybos gręžinius bei šešis angliavandenilių paieškos gręžinius, atlikti naftos gavybos stimuliavimo darbus 8 gręžiniuose.

Simona Liaudanskytė
Ministro patarėja viešųjų ryšių klausimais
LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode