Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių ir Plungės aplinkosaugininkai tikrino kuo katilus kūrena jų rajono gyventojai

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių ir Plungės rajono agentūros darbuotojai sausio 7 - 15 dienomis vykdė akciją „Kaminukas“. Jos metu buvo tikrinama, kaip eksploatuojamos katilinės ir įvairaus kuro katilai, koks kuras deginamas. Pasirinktinai buvo tikrinamos transporto priemonių remonto dirbtuvės, garažų bendrijos, baldų gamybos ir medžio apdirbimo įmonės, individualių namų rajonai. Surašyti 5 protokolai.

 

Vykdant akciją „Kaminukas“ Mažeikių ir Plungės rajonuose patikrinta beveik 50 ūkio subjektų ir per 10 fizinių asmenų. Mažeikų rajone nustatytas vienas atliekų deginimo atvejis. Apsilankę baldus gaminančioje įmonėje aplinkosaugininkai kieto kuro katile rado sumestas medžio drožlių plokštes. Už atliekų deginimą nesilaikant įstatymuose ar kituose teisės aktuose nustatytų atmosferos apsaugos reikalavimų darbininkui surašytas protokolas(ATPK 83 str.) skirta bauda ir paskaičiuota minimali - 100 eurų gamtai padaryta žala.

Plungės rajono agentūros darbuotojai vykdydami akciją apsilankė Nausodžio, Žlibinų gyvenvietėse, Kulių, Platelių, Žemaičių Kalvarijos mieteliuose, Plungės ir Rietavo miestuose. Nustatyti keturi pažeidimai. 3 įmonėse rasta netinkamai vedama atliekų apskaita, o vienoje įmonėje užfiksuotas buitinių atliekų deginimas. Nors kieme pastatytas komunalinių atliekų surinkimui skirtas konteineris, darbuotojai šiukšles metė tiesiog į katilą. Visiems pažeidėjams skirtos administracinės baudos.

vyriausiasis specialistas Artūras Konderauskas

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento

Administravimo ir teisės skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode