Sprogimas

Kultūros sostinė Telšiai pristatomi parodoje „Adventur 2016“

Ant septynių kalvų įsikūrusi mažoji mūsų šalies Roma – Telšiai – paskelbta šių metų Lietuvos kultūros sostine. Savo architektūra ir legendomis garsūs Telšiai tituluojami ir Žemaitijos sostine. Dvigubos sostinės unikalumas ir Lietuvos kultūros sostinės 2016 koncepcija Lietuvai ir užsieniui bus pristatyta parodoje „Adventur 2016“ jau šią savaitę.

Telšiai – turizmo perlas

Skaičius septyni Telšiams – simbolinis. Telšių senamiestis – vienas iš 7 saugomų architektūrinio paveldo senamiesčių Lietuvoje. Kasmet Europos Komisija skelbia konkursus, kurių metu kiekvienoje Europos Sąjungos šalyje išrenkama po patraukliausią turizmo vietovę. Projektą „Septynių kalvų miesto paslaptys“ pateikusi Telšių rajono savivaldybė laimėjo konkursą – Telšių miestas paskelbtas Lietuvos turizmo traukos vietove 2013 ir Europos Komisijos projekto EDEN nugalėtoju.

Pastaraisiais metais Žemaitijos sostinė tapo tikru turizmo perlu. Lietuvos ir užsienio šalių turistus žavi ne tik unikaus senamiestis, bet ir mažoji arcihtektūra, miesto centre tyvuliuojantis Masčio ežeras, kitų investicijų į infrastruktūrą privalumai.

Projekto simbolinis skaičius – septyni

Nuoseklias telšiškių pastangas įvertino ir Kultūros ministerija – Telšiams suteiktas Lietuvos kultūros sostinės 2016 titulas. Lietuvos kultūros sostinės temą ir projekto pavadinimą taip pat lėmė geografiniai Telšių miesto ypatumai.

Telšių rajono savivaldybė įgyvendina projektą „Ant septynių kalvų – septynios meno kalbos“. Projekto įgyvendinimo trukmė – septyni mėnesiai. Per juos numatyta keliasdešimt renginių,į kuriuoe, planuojama, atvyks apie pusę milijono lankytojų iš Lietuvos ir užsienio. Pateisinti Kultūros sostinės titulą stengiasi ir vietos verslininkai: didinti kambarių skaičių apgyvendinimo įstaigose, pasiūlyti naujų pramogų ir kt.

Septynias skirtingas kultūros ir meno šakas reprezentuoja septyni mabasadoriai – iš Telšių kilę ar čia gyvenantys žymūs žmonės. Literatūros ambasadorė – prof. Viktorija Daujotytė, Muzikos – prof. Donatas Katkus, Vizualiųjų  menų – prof. Algirdas Žebrauskas, Folkloro – Loreta Sungailienė ir Stanislovas Kavaliauskas, Teatro – Nijolė Narmontaitė, Šokio – Nerijus Juška, Sporto – Vydas Gedvilas.

Kultūros sostinė pristatoma parodoje

Žemaitijos sostinės ir projekto „Ant septynių kalvų – septynios meno kalbos“ unikalumas atsispindės ir parodoje „Adventur 2016“. Ji vyks š. m. sausio 22 d. (penktadienį) Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO (Laisvės pr. 5, Vilnius).

Telšių rajono stendas bus eksponuojamas 3 salėje (stendo Nr. – 3.29). Vyks Telšius reprezentuojančios viktorinos, pristatomas kultūros sostinei skirtas leidinys „Meno ženklai Žemaitijos sostinėje“ ir kt.

Visuomenės informavimo priemonių dalyviai kviečiami dalyvauti 11 val. organizuojamoje spaudos konferencijoje (5,5 salė). Jos metu tarp Telšių rajono savivaldybės ir projekto ambasadorių pasirašomas memorandumas, rodomas Žemaitijos sostinę pristatantis filmas (trukmė – 3 min.), pristatoma projekto koncepcija.

Kviečiame dalyvauti ne tik parodoje, bet ir aplankyti dvigubą – Žemaitijos ir Kultūros sostinę –  Telšius. Geriau vieną kartą pamatyti nei septynis kartus išgirsti!

Telšių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode