Parama dėkojame




Sprogimas

Į profesines mokyklas šiemet planuojama priimti per 20,6 tūkst. mokinių

Į profesines mokyklas šiemet, kaip ir pernai, planuojama priimti per 20,6 tūkst. mokinių.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos planui, pagal kurį šiemet priimamų moksleivių skaičius nekeičiamas, tačiau perskirstomos vietos pagal konkrečias profesijas.

Pavyzdžiui, numatoma sumažinti moksleivių priėmimą kasybos, karjerų eksploatavimo, finansinės ir draudimo veiklos, viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo srityse (mažėja po 25-45 moksleivius), į švietimo srities profesijų programas šiemet bus priimta 70-čia moksleivių mažiau, nei pernai.

Taip pat atsisakyta 545 vietų, nepriskirtų konkrečiai konkrečiai Ekonominės veiklos rūšių klasifikatoriaus sekcijai.

Kartu didinamas skaičius moksleivių, priimamų į apdirbamosios gamybos, statybos, informacijos ir ryšių, žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo, didmeninės ir mažmeninės prekybos, automobilių ir motociklų remonto, čia bus priimama 35-60 daugiau mokinių, nei pernai.

Ministerija nurodo, kad lyginant su pernai sausio mėnesiu, kai kurių profesijų vietų skaičius bus didesnis 60-200.

Nurodoma, kad pagal Vyriausybės strateginės analizės centro atliktą Samdomą darbą dirbančių asmenų
paklausos prognozę, 2020–2026 metais darbo jėgos poreikis didės mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, apdirbamosios gamybos, informacijos ir ryšių sektoriuose.

Autorius Ignas Jačauskas

lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode