RETRO

Vilnius pradeda eksperimentą – į Gedimino progimnaziją grįžta moksleiviai

Pirmadienį pirmieji Lietuvoje į Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnaziją grįžta moksleiviai.

Anksčiau nei kitiems atnaujinti kontaktinį mokymą šiai mokyklai praėjusią savaitę leido Vyriausybė.

Anot sostinės savivaldybės pranešimo, į mokyklą grįš 32 klasės iš 35-ių. Į mokyklą negrįšiantiems vaikams bus užtikrintas nuotolinis ugdymas.

Praėjusią savaitę ketvirtadienį kaupinių būdu pradėti testuoti mokytojų ir mokinių šeimų ūkiai. Per savaitgalį planuota patikrinti 630 mokinių šeimų ūkius.

Paaiškėjus, kad kaupinys yra neigiamas, vaikui leidžiama nuo pirmadienio eiti į mokyklą. Jei kaupinys – teigiamas, atliekamas PGR testas ir nustačius, kad nors vienas šeimos narys serga COVID-19, vaikas liktų namuose ir izoliuotųsi 14 dienų bei mokytųsi nuotoliniu būdu.

Šį penktadienį mokykloje bus atliekamas pakartotinis mokinių ir mokytojų testavimas. Toks testavimas bus vykdomas kiekvieną savaitę.

Antrajame testavime mokinių tėvai ir mokytojų šeimų nariai nebedalyvaus – kaupiniai bus imami iš mokinių ir mokytojų sudarytų grupių.

Nenustačius COVID-19 atvejų, pamokos vyks toliau, kaip numatyta, tačiau jei testavimo metu kažkuriame iš kaupinių bus nustatytas bent vienas atvejis – bus atliekamas PGR testas ir teigiamo COVID-19 rezultato atveju izoliuotis teks visai klasei, o pamokos jai bus vykdomos nuotoliniu būdu.

Grįžus moksleiviams progimnazijoje bus laikomasi visų saugumo reikalavimų: klasės tarpusavyje nesimaišys, bus laikomasi atstumo ir higienos reikalavimų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija planuoja, kad visi pradinukai galės grįžti į mokyklas, kai sergamumo koronavirusu rodiklis bus mažiau kaip 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų dalis sieks mažiau kaip 10 procentų.

Didesnė dalis moksleivių, išskyrus pradinukus, į nuotolinį ar mišrų mokymą perėjo nuo praėjusių metų lapkričio 7-osios, įvedus antrąjį karantiną. Nuo gruodžio vidurio  sugriežtinus jo režimą, pereita prie visuotinio nuotolinio mokymo, pradinukai išleisti atostogų, o nuo sausio taip pat mokosi tik nuotoliniu būdu. Nuotolinis mokymas buvo įvestas ir per pirmąjį karantiną pernai pavasarį.

Vyriausybė nuo sausio 21 dienos leido į mokyklas grįžti visų klasių moksleiviams, kurie patiria sunkumų mokydamiesi iš namų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode