RETRO

Vyriausybė iki balandžio pratęsė karantiną

Vyriausybė trečiadienį dar vienam mėnesiui – iki balandžio pratęsė karantiną, tačiau leido lauke nedėvėti kaukių bei judėti tarp didmiesčių ir jų rajonų.

„Turbūt dauguma iš mūsų, o gal net visi prieš savaitę šią savaitę tikėjosi truputėlį galimybių kitus sprendimus priimti, aš taip pat. Gaila, kad negalime eiti pagal savo patvirtinamą planą pirmyn, nes tiesiog neturime tų aplinkybių, kurios būtų tai leidę“, – Vyriausybės posėdyje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės sprendimu, karantinas šalyje pratęstas iki kovo 31 dienos vidurnakčio.

Judėjimo tarp savivaldybių ribojimas pratęstas iki kovo 15 dienos, tačiau nuspręsta leisti žmonėms, gyvenantiems besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, judėti tarp šių savivaldybių.

Vyriausybė taip pat nusprendė, kad nuo šiol bus galima nedėvėti kaukių atvirose vietose, kai išlaikomas bent dviejų metrų atstumas. Kaukių dėvėjimo uždarose vietose reikalavimai nesikeičia.

Pasak ministrės pirmininkės, sprendimas dėl judėjimo tarp žiedinių savivaldybių priimtas, nes buvo planuotas jau praėjusią savaitę, o sprendimas dėl kaukių priimtas remiantis ekspertų rekomendacijomis.

Sveikatos apsaugos ministerijos teikime teigiama, jog karantiną tęsti svarbu dėl išliekančios nepalankios epidemiologinės situacijos.

Pasak ministerijos, pastebima, kad paskutiniąją savaitę susirgimų skaičius nebemažėja, o bendra teigiamų atvejų dalis bei teigiamų tyrimų dalis tarp simptomus jaučiančių asmenų pradėjo didėti. 

Be to, šią savaitę taip pat padidėjo hospitalizuojamų asmenų skaičius.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode