RETRO

Nuo vasario 25 d. atlaisvinamas judėjimas tarp žiedinių savivaldybių

Vyriausybė nusprendė pratęsti karantiną iki kovo 31 d., judėjimo ribojimas tarp savivaldybių pratęstas iki kovo 15 d. Nuo vasario 25 d. atlaisvinamas judėjimas tarp žiedinių savivaldybių.

Nuo ketvirtadienio asmenys gyvenantys besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono bei Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse gali laisvai judėti tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių.

Ministrų kabinetas trečiadienį taip pat pritarė siūlymui atsisakyti privalomo kaukių dėvėjimo atvirose erdvėse, kai šalia 2 metrų atstumu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius. Kaukių dėvėjimas viešose uždarose erdvėse nesikeičia.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodo, kad šiuo metu net 15 šalies savivaldybių patenka į „juodąją zoną“, kai COVID-19 ligos naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, yra didesnis nei 500 atvejų ir / arba teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 d. yra didesnė nei 10 proc. Tik dešimtyje savivaldybių situacija yra žymiai geresnė, kai naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, neviršija 100 atvejų ir / arba teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 d. neviršija 4 proc. Likusios 38 savivaldybės patenka į „raudonąją zoną“, kai naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, yra tarp 100 ir 500 atvejų ir / arba teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 d. yra tarp 4 ir 10 proc.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode