RETRO

Atnaujinti kultūros įstaigų veiklos neleidžia situacija – I. Šimonytė

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad apie galimą kultūros įstaigų veiklos atnaujinimą nuo kovo pradžios svarstyta tik tuo atveju, jei koronaviruso plitimo rodikliai toliau gerės, bet taip kol kas neatsitiko.

Ji teigia apgailestaujanti dėl galbūt nepasiteisinusių lūkesčių ir pataria stebėti epidemiologinę situaciją bei Vyriausybės patvirtintą karantino švelninimų planą kiekvienam, laukiančiam atlaisvinimų.

„Lūkesčiai lūkesčiais, bet lūkesčiai turėjo ir aiškų pagrindą – situacija buvo gerėjanti (...). Nebuvo pažado „kas bebūtų“ priimti sprendimus, institucijas atidaryti ar išplėsti prekybos plotus. Buvo pažadas, kad jei situacija klostysis ir toliau taip palankiai, kaip ji klostėsi prieš tai, mes tikrai galėsime sprendimus priimti. Taip neatsitiko, man labai gaila, bet taip yra“, – trečiadienį per spaudos konferenciją kalbėjo premjerė.

„Lentelė, schema buvo paviešinta prieš keletą savaičių, ji – vieša. Man atrodo, kiekvienas žmogus gali gauti tą schemą ir taip pat žino kiekvieną rytą, kokia yra statistinė situacija, kokios yra tendencijos, ir gali net ir pats įvertinti, ar yra pagrindo tiems pakeitimams, ar nėra“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Statistikos departamento duomenimis, sergamumo COVID-19 rodiklis Lietuvoje per pastarąsias dvi savaites 100 tūkst. gyventojų siekia 247 atvejus. Vyriausybės plane numatyta, kad kultūros įstaigos gali atnaujinti veiklą, jei rodiklis sumažėja iki 200 atvejų.

Kultūros ministras Simonas Kairys žadėjo siekti, kad sprendimai būtų priimti jau šį trečiadienį, tačiau Vyriausybė šių švelninimų nesvarstė.

Pasak I. Šimonytės, rodikliai neleidžia teigti, kad kultūros įstaigų atvėrimas yra „dienos-kitos klausimas“, tačiau situacija bus stebima, o laukiant muziejų, galerijų, kitų ekspozicijų, bibliotekų skaityklų atsidarymo darbuotojai bus testuojami.

„Stebėsime padėtį, kai tik matysime pagrįstai, kad galime tikėtis situacijos gerėjimo. Žinoma, sprendimai bus priimti, nes nėra didelio intereso kuo daugiau veiklų laikyti uždarų“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

lrkm.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode