RETRO

BPC greitosios medicinos pagalbos skambučius priims dar iš 13-os savivaldybių

Bendrasis pagalbos centras (BPC) perima greitosios medicinos pagalbos tarnybos trumpųjų telefono ryšio numerių administravimą Vilniaus ir Utenos apskrityse.

Perimamas telefono ryšio numerių 03, 103 ir 033 administravimas tose Vilniaus ir Utenos apskričių savivaldybėse, kurių teritoriją aptarnauja viešosios įstaigos Greitosios medicinos pagalbos stotis dispečerinė, pranešė BPC.

Nuo ketvirtadienio 9 val. skambučiai trumpaisiais telefono ryšio numeriais 03, 103 ir 033 iš Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Elektrėnų, Ignalinos rajono, Molėtų rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Ukmergės rajono, Utenos rajono, Visagino ir Zarasų rajono savivaldybių bus nukreipti į BPC Vilniaus skyrių.

Centro darbuotojai, atsiliepę į skambučius, kai norima išsikviesti greitąją medicinos pagalbą, išsiaiškins įvykio vietos adresą, pagrindinį nusiskundimą ir šią informaciją kartu su skambučiu perduos greitosios medicinos pagalbos dispečeriams, kurie toliau tęs pokalbį ir užtikrins atitinkamą reagavimą į pagalbos prašymą.

Nuo praėjusių metų spalio mėnesio Bendrasis pagalbos centras perėmė ir administruoja numerius Panevėžio, Klaipėdos ir Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stočių dispečerinių aptarnaujamose teritorijose.

Perėmus skambučių srautus iš Greitosios medicinos pagalbos stoties, BPC administruos trumpuosius greitosios medicinos pagalbos tarnybos skambučius didžiojoje Lietuvos teritorijos dalyje.

Pagal sveikatos apsaugos ir vidaus reikalų ministrų patvirtintą grafiką, BPC turi perimti skambučius ryšio numeriais 03, 103 ir 033 visoje Lietuvos teritorijoje iki šių metų kovo 31 dienos.

Vyriausybė yra nusprendusi, kad nuo šių metų spalio 1 dienos visiems pagalbos prašymams Lietuvoje liks tik vienas skubiosios pagalbos telefono ryšio numeris – 112. 

bpc.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode