Sprogimas

G. Nausėda apie padėtį Armėnijoje: krizę turi spręsti civilinė valdžia, ne kariškiai

Prezidentas Gitanas Nausėda, reaguodamas į Armėnijos kariuomenės spaudimą atsistatydinti šalies Vyriausybei, pabrėžia, kad krizę turi spręsti civilinė valdžia, ne kariškiai.

„Manau, kad bet kokią krizę turi spręsti ne kariškiai, civilinė valdžia turi būti tas subjektas, kuris sprendžia problemas, susikaupusias valstybėje. Ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas deda visas pastangas, kad krizė būtų įveikta“, – vaizdo įraše po ES vadovų nuotolinio susitikimo penktadienį sakė G. Nausėda.

„Mes visada pasisakome už tai, kad vietoje karingos retorikos ir situacijos destabilizavimo reikia galvoti apie reformas, ir atvirkščiai – apie stabilizaciją, nes priešingu atveju, šalis praranda tarptautinį įvaizdį, šalis praranda ir labai daug  galimybių, kurios yra susijusios su situacija būtent šalies viduje“, – pridūrė jis.

Europos Sąjunga paragino Armėnijos kariuomenę nesikišti į šalį apėmusius politinius nesutarimus.

Briuselis taip pat paragino Jerevaną „taikiai spręsti politinius nesutarimus“ laikantis „demokratinės ir konstitucinės tvarkos“, ir prašo abi puses neleisti pablogėti padėčiai Armėnijoje.

Padėtis Armėnijoje ketvirtadienį smarkiai paaštrėjo kariuomenės vadovybei pareikalavus, kad atsistatydintų N. Pašinianas ir jo kabinetas.

Atsakydamas į šį reikalavimą, ministras pirmininkas pareiškė, jog ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo pareiškimą vertina kaip „mėginimą įvykdyti karinį perversmą.“

Vėliau N. Pašinianas pranešė atleidžiantis Armėnijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininką Oniką Gasparianą, kartu paragino kariuomenę neprarandant budrumo toliau saugoti sienas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode