Parama dėkojame




Į Mažeikių policijos komisariate duris atvėrusią Saugaus eismo klasę sugūžėjo pirmieji mokiniai

Sausio 28-ąją Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariatas buvo sklidinas garbių svečių ir vaikų klegesio. Komisariate buvo neeilinė diena – įgyvendinus pernai gimusią idėją, duris atvėrė Saugaus eismo klasė. Simbolinę atidarymo juostelę perkirpo policijos komisariato viršininkas Imantas Motiejūnas ir Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys. Pirmieji į dažais kvepiančią klasę sugūžėjo ir pirmąją saugaus eismo, kupiną naudingos informacijos, pamoką joje turėjo „Ventos“ progimnazijos priešmokyklinio ugdymo klasės vaikai.

Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnų siekis – didinti eismo dalyvių sąmoningumą ir atsakomybę, pagarbą vieni kitiems, tokiu būdu mažinant eismo įvykių bei juose nukentėjusių asmenų skaičių. Pasiekti šių tikslų įmanoma tik stiprinant vaikų švietimą saugaus eismo tema ir įgūdžių formavimą nuo mažų dienų. Todėl komisariato viršininko I. Motiejūno sumanymui įkurdinti Saugaus eismo klasę, kurioje turėtų galimybę lankytis viso rajono vaikai, pritarė ir Mažeikių rajono savivaldybės taryba, tad iš biudžeto buvo skirti pinigai klasei įrengti. Praėjusį pavasarį pradėti remonto darbai pasiekė finišo tiesiąją, tad klasę užpildžius reikiama įranga, sėkmingai priimti pirmieji mokinukai. Kaip atidarymo metu teigė I. Motiejūnas: „jei šios klasė dėka, išklausius informacijos ir praktiškai išbandžius saugų elgesį kelyje, bus išgelbėta nors vieno gyvybė, drąsiai galėsime teigti, jog idėja pasiteisino“. Klasės atidarymu, kaip investicija į vaikų ugdymą ir jų savisaugos skatinimą, džiaugėsi ir meras A. Tenys.

   Saugaus eismo klasės atidaryme dalyvavęs Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas teigė tikintis, jog šią klasę aplankys ir saugaus eismo įgūdžių įgys kuo daugiau Mažeikių rajono vaikų, tapsiančių pavyzdingais eismo dalyviais. VĮ Telšių regiono keliai direktorius Romualdas Kačerauskas taip pat nepraleido progos atvykti į pirmąją saugaus eismo pamoką ir išreiškė padėką visiems, kurių pastangų dėka prisidedama prie saugumo keliuose didinimo. „Džiugu, kad žuvusiųjų keliuose akivaizdžiai mažėja. Visa tai – rezultatas bendrai suvienytų jėgų, tiek pradedant nuo mažiausiųjų ugdymo, tiek vykdant įvairias prevencines priemones ir drausminant vairuotojus“, – teigė R. Kačerauskas.

   Kuriant įdomų ir savitą Saugaus eismo klasės interjerą, prie jo įgyvendinimo projekto prisidėjo ir Mažeikių rajono moksleiviai, dalyvavę piešinių konkurse „Būk saugus gatvėje ir kelyje“. Gražiausi ir labiausiai temą atitinkantys piešiniai papuošė klasės patalpų sienas, o jų autoriams įteiktos padėkos bei prisiminimo dovanėlės.

   Saugaus eismo klasės įkurtos daugelyje didžiųjų šalies miestų, tad nuo šiol saugaus elgesio gatvėje, pagarbos žmogaus gyvybei ir jos išsaugojimui, atsakomybės už savo elgesį kelyje įgūdžių turės galimybę įgyti ir Mežikių rajono vaikai. Kaip teigė pareigūnai, Saugaus eismo klasėje bus vykdomos įvairaus pobūdžio programos bei mokymosi formos, atsižvelgiant į moksleivių amžių bei poreikius. „Saugaus eismo klasėje – kol kas tik pagrindiniai mokymosi atributai, kurių skaičius ir mokymosi spektras bus plečiamas“, – teigė komisariato viršininkas I. Motiejūnas.

Telšių apskr. VPK informacija

Sigito Strazdausko nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode