Parama dėkojame




Sprogimas

Taryba palaimino daugiafunkcio komplekso projekto įgyvendinimą koncesijos būdu

Vilniuje planuojant daugiafunkcio komplekso statybas, Taryba pritarė dalyvavimui projekte koncesijos  – viešojo ir privataus sektorių partnerystė – būdu. Daugiafunkcis kompleksas, kurį ketinama statyti ant Šeškinės kalvų, bus skirtas sveikatinimui, ugdymui, kultūros ir užimtumo skatinimui.

 

Projektas bus įgyvenamas kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu. Vilniaus miesto savivaldybė kartu su departamentu organizuos koncesijos konkursą bei pasirašys partnerystės sutartį su privačiu investuotoju, su kuriuo trišalės koncesijos būdu įgyvendins projektą. 

Privačiam partneriui bus suteikiamas leidimas laisvuose žemės sklypuose, esančiuose Ozo g. 27 ir Ukmergės gatvėje, vykdyti ūkinę komercinę veiklą, susijusią su projektavimu, statyba, eksploatavimu, priežiūra, valdymu ir naudojimu, naujai kuriamuose neformaliojo ugdymo veiklai skirtuose sporto infrastruktūros objektuose ir teritorijose. Koncesininkas įsipareigos per 3 metus pastatyti stadioną, o tik vėliau (arba lygiagrečiai) vystyti kitus projektus šiame sklype.
„Galimybė privačiam investuotojui statyti sklype ir komercinės paskirties pastatus pirmiausia atpigina patį projektą vilniečiams. Mano tikslas – kad po daugiau nei 30 metų kalbų ir neveiklumo stadionas būtų pagaliau pastatytas“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius. 

Sutartis tarp savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento ir privataus investuotojo būtų sudaroma 25 metams – iš jų trejus metus vyks komplekso statyba, 22 metus investuotojas jį prižiūrės ir po to perduos savivaldybei. 
Tarybai nusprendus, kad daugiafunkcio komplekso statybos turi būti vykdomos koncesijos būdu, artimiausiu metu Kūno kultūros ir sporto departamentas ir Vilniaus miesto savivaldybė rengsis partnerio atrankai. Kai tik bus parengti partnerio atrankos dokumentai, jie bus teikiami svarstyti Tarybai.

Planuojama, kad komplekse bus įrengtas ne mažiau 15 tūkst. vietų stadionas ir ne mažiau kaip 1500 kv. m sporto muziejus. Komplekse atsiras 300 vietų ikimokyklinio ugdymo įstaiga, sporto objektai, skirti neformaliojo ugdymo veikloms (4 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės), biblioteka, informacijos centras, kultūros ir ugdymo veiklų centas. Visas komplekso turtas nuosavybės teise priklausys savivaldybei.

Taryba yra pritarusi Vilniaus miesto integruotos teritorijos vystymo programai, kurioje yra numatytos investicijos ir šaltiniai, ir į Daugiafunkcio komplekso infrastruktūrą. 

Daugiafunkcinis kompleksas – unikalus projektas, vykdomas pirmą kartą Lietuvoje. Planuojama projekto vertė – 79 mln. eurų, iš jų 32 mln. – Europos Sąjungos lėšos. 
 
Rinkodaros ir komunikacijos skyrius, 
Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode