Sprogimas

Ministerija kviečia mokinius dalyvauti lietuvių kalbos konkurse „Švari kalba - švari galva“

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia mokinius dalyvauti tradiciniame lietuvių kalbos konkurse „Švari kalba – švari galva“, kuris šiais metais vyksta jau devintą kartą.

Konkurso tikslas –  skatinti mokinius internetinėje erdvėje vartoti lietuviškus raides ir taisyklingą lietuvių kalbą.

„Lietuvių  kalba rūpinamės  ne tik dėl to, kad ja verta didžiuotis kaip viena iš seniausių gyvų Europos kalbų, bet pirmiausia todėl, kad ji yra mūsų kalba. Svarbu, kad nuostata virtualioje erdvėje  rašyti lietuviškomis raidėmis įsitvirtina kaip savivertės ženklas. Šis konkursas sudaro galimybes kiekvienoje Lietuvos ir užsienio lietuviškoje mokykloje kartu išbandyti savo jėgas, dalyvauti visiems kartu ir tuo džiaugtis“ – teigė švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas.

Konkurse gali dalyvauti Lietuvos bendrojo ugdymo ir užsienio lietuviškų mokyklų 5–10 klasių mokiniai. Visi, norintys dalyvauti, turi užsiregistruoti iki kovo 4 d.  svetainėje www.švarikalba.lt.  Konkursas tradiciškai vyks dviem etapais.  Svetainėje www.švarikalba.lt  nuotoliniu būdu kovo 7 – 8 d. bus atliekamos pirmojo etapo užduotys. Antras konkurso etapas vyks Vilniuje kovo 21 d. Konkurso laimėtojai bus apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijoje. Nacionalinis mokinių konkursas „Švari kalba - švari galva“ šiemet taps reikšminga pirmą kartą  nuo vasario 16 d.  iki  kovo 11 d. vyksiančių Lietuvių kalbos dienų dalimi.

„Skaitmeninė terpė, kurioje dirbame, bendraujame ir pramogaujame, vis labiau lietuvinama, taigi nerūpestingas lietuvių kalbos vartojimas ar jos atsisakymas nebegali būti pateisinamas kokiais technologiniais trūkumais. Informacinėse technologijose lietuvių kalba turėtų būti savaime suprantamas, o ne koks trukdantis, sunkiai įgyvendinamas dalykas“, – pažymėjo VLKK pirmininkė Daiva Vaišnienė.

Pernai konkurse dalyvavo daugiau kaip šešiolika tūkstančių mokinių iš Lietuvos ir užsienio  lietuviškų mokyklų.

Nacionalinį konkursą „Švari kalba - švari galva“ Švietimo ir mokslo ministerija rengia kartu su Valstybine lietuvių kalbos komisija, bendrove „Tilde informacinės technologijos“,  Strateginių komunikacijų centru ir Švietimo inovacijų ir technologijų asociacija.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode