Sprogimas

Sveikuoliai ruošis 30-osioms žiemos maudynėms Palangoje

Praėjusį savaitgalį į Palangą rinkosi sveikuoliai, kurie mėgsta niurktelti žiemą į ledinį vandenį. Šiais metais tokių buvo keli šimtai. Lietuvos sveikuolių sąjunga šiuos metus yra paskelbusi Sąmoningos tėvystės metais, tad šia tema klausėsi paskaitų, kurios padėtų kiekvienam būti geresniais tėvais, o ir seneliais.

„1987 metais vyko pirmosios žiemos maudynės Palangoje, tad laukia kitais metais gražus 30-ųjų maudynių jubiliejus. Joms reikia pradėti ruoštis jau dabar ir kitais metais gausiai dalyvauti“, - kviečia Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis.

Šventės dalyviams buvo padovanotas Lietuvos sveikuolių sąjungos išleistas leidinukas „Sveikuoliai.lt“. Jų gausiai išsivežė ir į sveikuolių klubus regionuose, kad taip supažindintų su sveiko gyvenimo idėjomis tuos, kurie tuo domisi, bet dar neturėjo progos artimiau su šiomis sveiko gyvenimo idėjomis ir pavyzdžiais susipažinti. Leidinyje pateikiamos kelios pavyzdinės istorijos, kaip žmonės jauni ir vyresni ėmėsi sveikos gyvensenos ir kaip tai pakeitė gyvenimo kokybę, padarė jį laimingą bei sveiką. Leidinyje skaitytojai supažindinami ir su gražiu Naisių (Šiaulių rajonas) gyvenvietės blaivybės fenomenu, kurį iniciajavo Ramūnas Karbauskis bei tai, kad šiuo pavyzdžiu savivaldybių tarybos imasi tokius renginius be svaigalų rengti visoje Lietuvoje.

Šios maudynės Palangoje, galima sakyti, kaip startas į daugybę šiais metais Lietuvos sveikuolių sąjungos renginių, stovyklų, sveikatos mokyklų, konferencijų ir susitikimų, kurie vyksta įvairiose Lietuvos vietovėse.

Juozas Dapšauskas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode