Sprogimas

PSO atstovybės Lietuvoje vadovė: bandoma susilpninti alkoholio kontrolę

kontrolePasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovybės Lietuvoje vadovė apgailestauja, kad šalyje bandoma susilpninti alkoholio kontrolę.  

„Labai neramina bandymai susilpninti alkoholio kontrolės politiką Lietuvoje, kur šiuo metu yra įgyvendintos visos trys pažangiausios ir efektyviausios priemonės, kurios yra žinomos ir mokslo įrodytos“, – trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komitete teigė Ingrida Zurlytė, komitetui aptariant valdančiųjų inicijuojamą alkoholio rinkos liberalizavimą. 

Pasak jos, dabartinė alkoholio kontrolės politika užtikrina gerus rezultatus. 

„PSO labai vertina šitą pažangą ir dabar Lietuva yra viena iš PSO gerųjų praktikų pavyzdžių kitoms šalims“, – teigė I. Zurlytė. 

PSO atstovės teigimu, 18-19-mečiams leidus įsigyti silpną – iki 15 proc. alkoholį, gali padaugėti eismo avarijų. 

„Tai tas amžius ir tas laikas, kai dauguma jaunų žmonių gauna vairuotojų pažymėjimus. (Amžiaus cenzas – BNS) turi potencialo apsaugoti nuo vairavimo išgėrus ir su tuo susijusių avarijų ir mirčių jaunimo tarpe“, – tvirtino I. Zurlytė. 

„Žinoma, kad viena iš keturių jaunų suaugusių žmonių PSO Europos regione, pavyzdžiui, nuo 19 iki 24 metų, mirčių priežasčių yra su alkoholiu susiję sužalojimai“, – pridūrė ji.   

Kai kurių alkoholio ribojimų švelninimą inicijuoja liberalai, konservatoriai bei Laisvės frakcijos nariai. 

Alkoholio kontrolės įstatymus prieš keletą metų smarkiai sugriežtino „valstiečių“ valdžia.  

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode