Sprogimas

Tvorai su Baltarusija pastatyti – mažiau nei metai

tvoraiLietuvai dėl migrantų krizės statant tvorą pasienyje su Baltarusija, Vyriausybė trečiadienį nutarė, kad projektas turi būti įgyvendintas iki kitų metų rugsėjo 1 dienos. 

Energetikos ministerijai pasiūlė nustatyti šią datą, be to, keičiamos nuostatos, susijusios su informacijos apie projektą teikimu tarp institucijų.

„Epso-G“ ir jos valdoma pramonės statinių, elektros pastočių, linijų bei specialiųjų elektros įrenginių statybos įmonė „Tetas“ rugsėjo 14 dieną pasirašė 36,3 mln. eurų (su PVM) vertės sutartį dėl pirmojo tvoros pasienyje su Baltarusija įrengimo etapo. Darbai turėtų prasidėti dar šį mėnesį. 

„Tetas“ iki kitų metų balandžio 30 dienos pastatys barjerą svarbiausiame 111 kilometrų ruože, netoli Druskininkų, A. Barausko ir Adutiškio pasienio užkardų, kur yra didžiausia tikimybė patekti nelegaliems migrantams.

Antruoju etapu, 400 kilometrų atkarpoje, darbus tikimasi pradėti šių metų pabaigoje ir baigti kitų metų rugpjūtį. Šio etapo statybos konkursą planuojama skelbti kitą savaitę. 

508 kilometrų ilgio tvorai Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų. Tvora nebus statoma pelkėtose ar kitose dėl sudėtingų gamtos sąlygų neįveikiamose vietose.

Bendras Lietuvos sienos su Baltarusija ilgis yra 679 km, daugiau nei 100 km siena eina upių ir ežerų krantais. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode