Sprogimas

ŠMM mokytojų atlyginimų padidinimui skirs 6 mln. eurų

Švietimo ir mokslo ministerija iš jai skirtų asignavimų pedagogų darbo užmokesčio padidinimui nuo 2016 m. rugsėjo 1 d. numato skirti 6 mln. eurų, dėl likusios lėšų sumos, reikalingos dar šiemet padidinti mokytojų atlyginimus 5 proc. – beveik 7 mln. eurų, švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė kartu su švietimo profesinių sąjungų atstovais kreipsis į premjerą Algirdą Butkevičių. Tai sutarta per Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusias derybas su profesinėmis sąjungomis. Susitikimas Vyriausybėje numatytas antradienį.  

„Siūlysime premjerui A. Butkevičiui skirti papildomų lėšų, neperžiūrint 2016 metų valstybės biudžeto. Taip surinksime švietimo profesinių sąjungų reikalaujamą lėšų sumą – 12,8 mln. eurų. Taip pat sutarėme, kad pedagogų darbo užmokesčio koeficientų „žirklės“ būtų panaikintos nuo 2017 m. sausio 1 d., tai nustatant Lietuvos švietimo šakos kolektyvinėje sutartyje“, – sako švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė. 

Susitikimo metu sutarta kitus švietimo profesinių sąjungų reikalavimus svarstyti kitame posėdyje dėl Lietuvos švietimo šakos kolektyvinės sutarties. Premjerui A. Butkevičiui pritarus dėl papildomų lėšų mokytojų atlyginimų didinimui, švietimo profesinės sąjungos įsipareigojo laikinai sustabdyti neterminuotą streiką.

Vasario 29 d. 12 val. duomenimis, streikas vyko 150 švietimo įstaigų. Palyginti su vasario 26 d., streiką nutraukė 21 švietimo įstaigos pedagogai, prisidėjo 5 įstaigų pedagogai. 

 

Streike dalyvaujančiose įstaigose streikavo apie 3650 pedagogų, tai 620 mažiau nei vasario 26 d. (4270).

Švietimo profesinės sąjungos streiką paskelbė vasario 22 d. Tuomet streikavo 233 švietimo įstaigos.

Iš viso Lietuvoje veikia daugiau kaip 2300 švietimo įstaigų. Iš jų 1200 bendrojo ugdymo mokyklų, daugiau kaip 700  ikimokyklinio ugdymo įstaigų, 360 neformaliojo ugdymo įstaigų.

Švietimo ir mokslo ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode