Sprogimas

A. Bilotaitė: tradicinės sienos kontrolės priemonės nėra pakankamos

biloTradicinės sienos kontrolės priemonės nėra pakankamos, reikalingi nauji įrankiai ir standartai, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ji taip sakė penktadienį po Vilniuje surengtos „Sienų valdymo konferencijos, kurioje lankėsi kelių dešimčių šalių delegacijos, 15 ES ministrų ir eurokomisarė Ylva Johansson.

„Situacija rytiniame Europos Sąjungos pakraštyje nėra paprasta migrantų krizė, tai hibridinė ataka, organizuojama Baltarusijos režimo, naudojantis migracija kaip instrumentu politiniam spaudimui“, – žurnalistams teigė A. Bilotaitė.

„Tradicinės sienos kontrolės priemonės nėra pakankamos. Efektyviai apsaugai reikalingi nauji sienos kontrolės standartai ir teisinės priemonės kovoti su hibridinėmis atakomis“, – sakė ji.

„Sienų valdymo konferencijos“ Valdovų rūmuose penktadienį aptarė Europos sienos apsaugos ir migracijos politikos klausimus.

Renginio dalyviai iš Austrijos, Bulgarijos, Kroatijos, Kipro, Danijos, Estijos, Graikijos, Vengrijos, Airijos, Latvijos, Lietuvos, Maltos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos ir Slovėnijos, taip pat Europos Komisijos, Europos Parlamento, kitų organizacijų priėmė bendrą pareiškimą.

Jame teigiama, kad išorinių Europos Sąjungos ir Šengeno erdvės apsauga yra bendra šalių atsakomybė, o Bendrija turėtų finansiškai remti priemones apsaugai užtikrinti.

Tarp tokių priemonių dokumente nurodoma fizinio barjero statyba, kitos mobilios ir stacionarios infrastruktūros priemonės.

Į Lietuvą pernai neteisėtai per sieną su Baltarusija pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Nuo pernai rugpjūčio neteisėtai sieną kirtę užsieniečiai apgręžiami atgal į Baltarusiją.

VRM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode