Sprogimas

Išleista knyga apie Metų mokytojus

Kovo 9 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje pristatyta knyga „Lietuvos Metų mokytojai 1998-2014“. Daugiau kaip devyniasdešimt per šį laikotarpį apdovanotų mokytojų pasakoja apie savo  darbą, pedagogo pašaukimą, dalijasi įžvalgomis apie švietimą. Leidinys iliustruotas fotografės Evgenijos Levin sukurtomis portretinėmis mokytojų nuotraukomis. Knygą išleido Švietimo ir mokslo ministerija kartu Ugdymo plėtotės centru.

“Ši knyga – tik kuklus bandymas simboliškai padėkoti geriausiems, profesionaliausiems, mokinių mylimiausiems mokytojams. Dabar jūsų darbų kraitelė dar didesnė nei tada, kai gavote Mokytojo premiją. Rodykite kelią savo jaunesniems kolegoms, laikykite aukštą iškėlę kokybės kartelę. Ir didžiuokitės savo profesija, nes be mokytojo darbo neužauga nė vienas žmogus. Būkite ir toliau patys geriausi“, - sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, dėkodama susirinkusiems mokytojams už profesionalų darbą.

“Ar Metų mokytojas yra kitoks? Sunku pasakyti. Jeigu jis nenusivilia savo kasdieniais rūpesčiais, jeigu jaučiasi kūrėju, psichologu, režisieriumi, scenos tvarkytoju, fotografu, keliautoju, maitintoju, akrobatu, filosofu, sėjėju, klausytoju, jeigu jaučiasi bent šiek tiek panašus į Egziuperi Mažąjį princą, tada taip. Metų mokytojas turėtų kuo dažniau savo straipsniais, knygomis, seminarais ginti pedagogo profesiją”, - kalbėjo vienas iš pirmųjų metų mokytojų Stepas Eitminavičius.

1998-aisiais Švietimo ir mokslo ministerijos įsteigta Metų mokytojo premija skiriama už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą. Premiją kasmet skiria švietimo ir mokslo ministras, ji įteikiama Vyriausybėje.

Kovo 9 d. Vyriausybėje Metų mokytojo premija apdovanoti penki geriausi 2015 metų pedagogai: istorijos mokytoja ekspertė Lina Kostiukovienė, chemijos mokytoja ekspertė Birutė Maciulevičienė, dainavimo mokytoja ekspertė Vita Pimpienė, anglų kalbos mokytoja ekspertė Stasė Riškienė ir ekonomikos mokytojas Donatas Vasiliauskas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode