Sprogimas

Teisėjų taryba atidėjo klausimo dėl V. Jokubauskienės atleidimo iš teisėjo pareigų svarstymą

Šiandien vykusiame neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje buvo nutarta atidėti klausimo dėl patarimo prezidentei iš teisėjo pareigų atleisti Akmenės rajono apylinkės teismo teisėją Virginiją Jokubauskienę, pažeminusią teisėjo vardą, svarstymą.
Kovo 3 d. šalies vadovė kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti V. Jokubauskienę iš teisėjo pareigų, savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą. Teisėjos atleidimo procedūra buvo pradėta Teisėjų etikos ir drausmės komisijai gavus Šiaulių apygardos teismo pirmininko teikimą, kuriuo buvo prašoma teisėjai iškelti drausmės bylą – jame nurodyta, kad teisėja galimai darbe pasirodė neblaivi ir atsisakė pasitikrinti blaivumą.
Teisėjų tarybos darbotvarkėje šio klausimo svarstymas atidėtas gavus teisėjos prašymą atidėti klausimo svarstymą dėl jos nedarbingumo ir V. Jokubauskienei pateikus tai patvirtinantį nedarbingumo pažymėjimą.
„Jei pasitvirtins Šiaulių apygardos teismo pirmininko teikime nurodyti faktai, toks teisėjos elgesys turėtų būti vertinamas kaip nesuderinamas su teisėjo garbe ir pažeminęs teisėjo vardą – nederamas teisėjų elgesys teismų sistemoje nebuvo ir nebus toleruojamas. Tačiau sprendimą dėl  atleidimo priimti galėsime tik išklausę  V. Jokubauskienės – Teisėjų tarybos darbo reglamentas numato, jog teisėjas turi teisę asmeniškai dalyvauti svarstant jo klausimą“, – po posėdžio teigė Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas.
Teisėjų tarybos darbo reglamente nustatyta, kad svarstant klausimus dėl patarimo Prezidentui paskirti, paaukštinti, perkelti ar atleisti teisėjus iš pareigų, dalyvauja asmuo, kurį ketinama skirti teisėju, paaukštinti, perkelti iš vieno teismo į kitą, atleisti iš pareigų ar kuriam ketinama pratęsti įgaliojimus. Teisėjų taryba klausimą gali svarstyti asmeniui nedalyvaujant, kai asmuo, dėl kurio klausimas svarstomas, nėra Tarybai pateikęs motyvuoto prašymo svarstyti klausimą jam nedalyvaujant ir (ar) į Tarybos posėdį jis neatvyksta dėl priežasčių, kurių Taryba svarbiomis nepripažįsta.
V. Jokubauskienės atleidimo klausimą nuspręsta nagrinėti kitame Teisėjų tarybos posėdyje, kuris planuojamas balandžio 1 d.

Miglė Pavliukovičienė
Nacionalinės teismų administracijos
Komunikacijos skyriaus specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode