Sprogimas

Ledo ritulio čempionatui – 90

Kaune, sporto muziejuje kovo 11-ąją buvo surengtas iškilmingas Lietuvos ledo ritulio čempionato 90-mečio minėjimas.

Sporto muziejaus direktoriaus Prano Majausko iniciatyva surengta ledo ritulio ekspozicija, kurioje gausu įvairių laikotarpių eksponatų, nuotraukų, apdovanojimų. P.Majauskas kartu su asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ sukvietė virš 70 veteranų, kurie buvo apdovanoti atminimo raštais ir medaliais.

Linksmai vykusioje šventėje veteranai pasidalino prisiminimais ir linksmomis istorijomis. Šventėje dalyvavo ir 1948 metų Lietuvos čempionas Jonas Murauskas, kuriam šiais metais sukaks 104 metai.

„Smagu matyti jus visus čia pas mus, muziejuje. Norime pagerbti tuos, kurie įnešė didžiulį indėlį į šios sporto šakos vystymą ir populiarinimą. Taip pat kviečiame jus visus apžiūrėti ledo ritulio istorijos parodą, kuri muziejuje bus dar kelis mėnesius“,- sakė P.Majauskas.

„Visada smagu matyti visų Lietuvos regionų ledo ritulininkus kartu. Smagu matytis ir žemaičius iš kur esu kilęs ir aš. Noriu pastebėti jaunimui, kad mes privalome rūpintis savo praeitimi, tais žmonėmis, kurie kūrė ledo ritulio istoriją“,- sakė asociacijos „Lietuvos ledo ritulys“ prezidentas Petras Nausėda.

Kauno ledo ritulio veteranų klubo vadovas Arvydas Bilius pažymėjo, jog „esu įsitikinęs, kad po trijų olimpinių ciklų Lietuvos ledo ritulio rinktinė kovos jei ne elito divizione, tai pirmajame kartu su geriausiomis pasaulio rinktinėmis“.

Šis minėjimas buvo skirtas ir pirmajam Lietuvos ledo ritulio čempionatui paminėti, kuris įvyko prie 90 metų, 1926-aisiais Kaune. Tuomet čempione tapo Kauno LFLS komanda, kurios nuotrauką taip pat galima pamatyti muziejuje.

Apdovanojimų sulaukė visi į Kauną atvykę veteranai, kurie apžiūrėjo parodą ir susitiko pasidalinti prisiminimais po šventės vykusioje vakaronėje.

hockey.lt informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode