Parama dėkojame




Sprogimas

Čempionate išaiškinti stipriausi rankų lenkikai

      Kovo 11-ąją, minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, surengtas tradicinis, jau 19-asis rajono rankų lenkimo čempionatas, kuriame susikove stipriausi rajono rankų lenkikai įvairiose svorio kategorijose. Rankų stiprumą išbandė ne tik vyrai, bet ir moterys.

Dalyvių daugėja

      Pasak čempionato iniciatoriaus ir vieno iš organizatorių, jėgos sporto klubo „Mažeikių švyturys“ trenerio Benjamino Milio, idėja rengti tokį rajono čempionatą kilo prieš 19 metų dalyvavus panašiame turnyre Kuršėnuose: „Man labai patiko toks renginys, svarbiausia, žmonių užimtumas, pomėgis sportuoti. Pagalvojau, kodėl tokio turnyro nėra pas mus Mažeikiuose, juk mūsų klubas jėgos sporto klubas, galėtume organizuoti. Tais pačiais metais ir surengėme pirmąjį čempionatą, o štai jau kitąmet švęsime 20 metų jubiliejų.“

      B. Milio teigimu, pirmaisiais metais dalyvių buvo nedaug – 15–20, dabar jų kasmet daugėja, yra buvę susirinkę per 70 sporto mėgėjų. Šiemet jų buvo 51. „Matyt, negrįžo studentai, kurie nuolat dalyvauja čempionatuose, ar šiaip mažiau sportuojančių, – sakė treneris, – tačiau kasmet dalyvaujančiųjų vidurkis siekia apie 50. Dalyvauja daug tų pačių sportininkų, studentų, atvažiuoja netgi sukūrę šeimas.“

Kovėsi abiem rankomis

      Kaip informavo klubo vadovė Danguolė Milienė, sportininkai buvo suskirstyti pagal svorio kategorijas ir išaiškinti stipriausieji atskirai kurie lenkėsi dešine ranka ir kaire ranka. Moterų kategorijoje iki 60 kg, kurioje varžėsi keturios merginos, tiek dešine ranka, tiek kaire nugalėjo Eglė Pociūtė. Kategorijoje virš 60 kg dalyvavo dvi sportininkės, jos pasidalino titulais. Kaire ranka stipresnė buvo Diana Pečiulytė, o dešine – Monika Budrytė.

      Tarp vyrų kaire ranka svorio kategorijoje iki 60 kg iš trijų dalyvių stipriausias buvo Ovidijus Levickas. Iki 65 kg iš 10 dalyvių nugalėtoju tapo Gintautas Mickevičius. Iki 70 kg tarp 5 dalyvių nugalėjo Vitalijus Markūnas. Iki 75 kg iš 9 dalyvių stipriausiu pripažintas Aivaras Garalis, o svorio kategorijoje iki 80 kg dalyvavo 3 sportininkai, nugalėjo Arnoldas Milis. Kategorijoje iki 90 kg varžėsi 7 dalyviai, nugalėtoju tapo Mantas Lalas. Svorio kategorijoje virš 90 kg susiringė du sportininkai. Dvikovą laimėjo Laurynas Bučys.

      Dešine ranka tose pačiose svorio kategorijose stipriausi buvo Aurimas Brasas, Ugnius Liseckas, Aurimas Kupliauskis, A. Garalis, A. Milis, Linas Buivydas, L. Bučys.

Absoliuti kategorija

      Absoliučioje kategorijoje, kaip paaiškino B. Milis, svorio kategorijų nėra, dalyvauja nepaisant svorio ir išaiškinamas absoliutus nugalėtojas.

      Šioje kategorijoje dalyvavo 14 sportininkų, iš kurių, pasak B. Milio, bet kuris galėjo tapti nugalėtoju. Ypač stiprūs ir tituluoti, laimėję ne vieną prizą: L. Bučys, L. Buivydas, Paulius Budrikas, A. Milis, A. Garalis, Gytis Balčiūnas, tačiau finalinėje dvikovoje susitiko L. Buivydas ir J. Bučys. Po atkaklios ir sunkios kovos nugalėtoju tapo L. Buivydas, nors, pasak trenerio, treniruotėse stipresnis būdavo L. Bučys.

      Čempionato nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti mažeikių sporto tarybos įsteigtais prizais ir taurėmis, o B. Milis prisipažino jau mąstantis apie jubiliejinį kitų metų čempionatą.     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode