Sprogimas

Prezidentė suteikė malonę 5 asmenims

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgusi į Malonės komisijos rekomendacijas, pasirašė dekretą dėl malonės suteikimo 5 asmenims.
Ievai Arlavičiūtei laisvės atėmimo bausmė sumažinta 3 metais. Nuteistoji augina 3 mažamečius vaikus, kuriems reikalinga priežiūra.
Karoliui Jenkui laisvės atėmimo bausmė sumažinta 2 metais. Nuteistasis turi mažametį sūnų ir sergančią žmoną, kuriai reikalinga priežiūra.


Laimai Navickienei laisvės atėmimo bausmė sumažinta 2 metais. Priimant sprendimą buvo atsižvelgta į labai sunkią sveikatos būklę.
Edgarui Vaitechovskiui laisvės atėmimo bausmė sumažinta 2 metais. Priimant sprendimą buvo atsižvelgta į nuteistojo amžių ir nusikaltimo padarymo aplinkybes.
Ievai Karalienei laisvės atėmimo bausmė sumažinta 2 metais. Priimant sprendimą buvo atsižvelgta į nuteistosios asmenybę ir nusikaltimo pobūdį.
Malonės komisijos posėdis įvyko 2016 m. kovo 22 d. Posėdyje buvo svarstomi 79 nuteistųjų malonės prašymai.
Malonės gali prašyti visi Lietuvos ir kitų valstybių teismų nuteisti Lietuvos piliečiai. Prašančiajam malonės gali būti dovanota laisvė, sutrumpintas laisvės atėmimo laikas arba sumažinta kita teismo skirta bausmė.
Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo ir Apeliacinio Teismų pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras, Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, Prezidentės patarėjai teisės klausimais.

Paulius Kalmantas
Specialistas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode