Sprogimas

STT: Įtarimai Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriui

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų Zarasų rajono savivaldybėje.

Atliekant procesinius ikiteisminio tyrimo veiksmus, šiandien pareikšti įtarimai Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriui R. K. Jis įtariamas sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimu.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vienoje įmonėje, kuri pagal viešųjų pirkimų sutartį su Zarasų rajono savivaldybe remontavo savivaldybei priklausančius automobilius, buvo remontuojami ir asmeniniai administracijos direktoriaus automobiliai. Remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis įtariama, kad galimai už administracijos direktoriui priklausančių automobilių remontą buvo sumokėta Zarasų rajono savivaldybės administracijos lėšomis. Siekiant nuslėpti nusikalstamas veikas, pasitelkus kai kuriuos savivaldybės administracijos tarnautojus galimai buvo klastojami dokumentai juose nurodant, kad neva remontuoti savivaldybės automobiliai.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode