Sprogimas

Aplinkos ministerijos prašymas ištirti parlamentarų veiksmus išgirstas

Aplinkos ministerija pirmadienį gavo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos raštišką atsakymą, kad komisija atsižvelgė į Aplinkos ministerijos kreipimąsi ir nutarė pradėti tyrimą dėl Seimo narių Eligijaus Masiulio, Roko Žilinsko ir Gintaro Steponavičiaus veiksmų.


Kovo pabaigoje Aplinkos ministerija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją po to, kai įvairiuose šalies dienraščiuose pasirodė informacija, kad minėti parlamentarai viešai pripažino interpeliacijos aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui klausimus derinę su asociacijos EEPA teisininkais. Seimo opozicijos inicijuotoje interpeliacijoje be klausimų, susijusių su grasiuoju Vijūnėlės „dvaru“, buvo pateikti klausimai, susiję su Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių institucijų priimtais sprendimais dėl asociacijos EPPA veiklos.
„Dar kartą pasikartosiu, ką sakiau ir atsakinėdamas į interpeliacijos klausimus. Man, kaip aplinkos ministrui, apmaudu, kad tuo metu, kai aplinkosaugininkai bylinėjasi teismuose su šiomis organizacijomis, kurių padaryta žala valstybei ir jos mokestinei sistemai siekia daugiau kaip pusketvirto milijono (3,6 mln.) eurų, tam tikri politikai stoja nesąžiningų atliekų tvarkytojų, o ne valstybės pusėn. Neabejoju, kad etikos sargai principingai pasižiūrės į situaciją ir priims atitinkamus sprendimus“, – sakė K.Trečiokas.
Seimo statutas draudžia Seimo nario mandatą naudoti ne pagal paskirtį, t. y. ne Tautos, valstybės ir rinkėjų interesais. Seimo narys privalo daryti viską, kad jo sąžiningumas nekeltų visuomenei abejonių ir kad visuomenė turėtų visas galimybes tuo įsitikinti. Valstybės politikų elgesio kodeksas nurodo, kad valstybės politikas viešajame gyvenime turi didinti pasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis, tarnauti valstybei ir visuomenės interesams, vengti tariamų ar tikrų viešųjų ir privačių interesų konfliktų.
Aplinkos ministerija paprašė Etikos ir procedūrų komisijos ištirti, ar Seimo nariai nepažeidė Seimo statuto reikalavimų bei Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintų principų. Įtarusi, kad Seimo narių veiksmuose gali būti nusikalstamos veikos požymių, komisija medžiagą turės perduoti prokuratūrai.


LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode