Sprogimas

J.Olekas sako sulaukęs patikinimo, kad JAV kitąmet skirs 3,4 mlrd. dolerių Europos saugumui

Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) viešintis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sulaukė pažado, JAV Kongresas ir Senatas patvirtins 3,4 mlrd. dolerių vertės Europos saugumo užtikrinimo iniciatyvą 2017 metams, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Tokį patikinimą J.Olekas gavo susitikęs su JAV Senato Ginkluotųjų pajėgų komiteto pirmininku Johnu McCainu (Džonu Makeinu) ir jo pavaduotoju, senatoriumi Jacku Reedu (Džeku Rydu).

Lyginant su šiemet, JAV skiriamos lėšos Europos saugumui didėtų keturgubai.

Pasak ministerijos, susitikimuose su JAV politikais J.Olekas sulaukė tvirto palaikymo, JAV politikai domėjosi, kaip papildomai Jungtinės Valstijos gali stiprinti Lietuvos saugumą. Ministras savo ruožtu susitikimuose padėkojo JAV už sprendimus, kurie stiprina JAV dislokuotų pajėgų karinį efektyvumą regione.  

„Ir toliau išlaikomos JAV pajėgos ir moderni sunkioji ginkluote, sustiprintas bendradarbiavimas oro gynybos ir kitų kritinių pajėgumų klausimais yra esminiai atgrasymo elementai mūsų regione“, – teigė ministras.

Susitikimuose su JAV politikais ministras J.Olekas pabrėžė,  kad JAV buvimas ir parama yra neatskiriama mūsų regiono saugumo dalis, o JAV demonstruojama lyderystė, stiprinant atgrasymą, yra svarbus žingsnis priimant sprendimus NATO viršūnių susitikime Varšuvoje dėl didesnio Aljanso karinio buvimo Lietuvoje ir prie rytinių NATO sienų.

„Esame pasirengę dalytis našta su Aljansu ir suteikti visą reikiamą priimančiosios šalies paramą, toliau visapusiškai gerinti Aljanso pratybų galimybes ir sąjungininkų karių gyvenimo sąlygas“, - sakė J.Olekas.

Ministras anksčiau yra sakęs, kad dėl didesnio JAV gynybos biudžeto Europai Lietuvoje bus dislokuota modernesnė amerikiečių kovinė technika, tačiau besirotuojančių karių skaičius išliks panašus.


Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode