Parama dėkojame




Sprogimas

Renginys, skirtas Mažeikių rajono darbdaviams

      Antradienį Mažeikiuose vyko Telšių teritorinės darbo biržos organizuotas Europos darbdavių dienų renginys „Darbdavys – darbo birža“, skirtas Mažeikių rajono savivaldybės teritorijoje veikiantiems darbdaviams. Darbo biržos atstovės papasakojo apie darbdavį, kaip svarbų darbo rinkos partnerį. Savo, kaip darbdavio, patirtimi dalijosi įmonių atstovai. Įteiktos nominacijos ir padėkos raštai.

 

Sveikino susirinkusiuosius

      Renginio dalyvius sveikinusi Telšių TDB direktorė Dangirutė Jurkuvienė tvirtino, jog darbdavys visais laikais turėjo būti svarbiausias: „Dabar matome išvažiuojančią Lietuvą, kad stinga darbo jėgos, tai reiškia, kad kažkur nužengėme ne ten. Į darbdavį visi žiūrėjo kaip į kokį biznierių. Galbūt šiandieninis požiūris priklausė irgi nuo to. Šiandien turim atsakyti, kas yra gerai, kas yra blogai ir kodėl birža buvo nepopuliari. Žinome, kad darbdaviui reikėjo į siūlyti bet ką. Ir dabar gajus požiūris, kad iš biržos ateis neadekvatus pilietis. Darbdaviui svarbu pasinaudoti bet kokia teikiama pagalba. Manau, kad kita pozicija ir mūsų pačių pokyčiai pakeis požiūrį į mūsų instituciją. Mažeikiškiai susiduria su problema įvežant užsieniečius. Kitos šalys nužengė gerokai toliau nei mes. Jie greičiau sutvarko dokumentus. Mes ne pirmi metai keičiamės, nebesiūlome bet ko. Pirmiausia reikia dirbti socialinį darbą, o paskui siūlyti.“ Direktorė kvietė diskutuoti, klausti, išsakyti savo nuomonę.

      Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys pasveikino susirinkusiuos, linkėjo jiems sėkmingo darbo, papasakojo apie rajone vykdomus projektus. Pasidžiaugė įmonėmis, kuriančiomis darbo vietas ir priimančiomis daugiau darbuotojų.

Pristatė pranešimus

      Telšių teritorinės darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėjo pavaduotoja Rūta Jonkuvienė savo pranešime teigė, jog pagrindinis darbo rinkos tikslas – užimtumas: „Tai reiškia garantuoti sėkmingą įdarbinimą, darbuotojų integraciją į darbo rinką. Čia labai svarbus vaidmuo tenka darbdaviui.“

      Kalbėdama apie nedarbo lygį, pranešėja akcentavo, jog didžiausias nedarbo lygis yra Mažeikių rajono savivaldybėje. Praėjusiais metais jis siekė 13 proc., jaunimo nedarbas – beveik 7,5 proc., ilgalaikių darbuotojų įregistruota netoli 2 tūkst. Dalis bedarbių gyvena kaime, todėl jiems sunku atvykti į mokymus ar į darbą.

      Kita pranešėja, Vaiva Petraitytė, Išteklių skyriaus vyr. specialistė, išdėstė problemas, kylančias dėl darbuotojų įvežimo iš užsienio, kadangi įdarbinimas užtrunka labai ilgai, o darbuotojų užsienyje dairomasi vis dažniau. Specialistė pristatė, ką turi padaryti darbdavys, norėdamas įdarbinti užsienietį.

      Apie užimtumo rėmimo priemonių lėšų įsisavinimą Mažeikių rajono savivaldybės įmonėse bei bedarbių perkvalifikavimą kalbėjo Užimtumo rėmimo skyriaus vedėja Daiva Strikaitė.

Dalijosi patirtimi

      Renginio metu įmonės patirtimi įgyvendinant Vietinio užimtumo iniciatyvų projektus, dalijosi UAB „Elmaga“ direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Kviklys. Pasak jo, įmonėje įdarbinta per 40 Darbo biržoje registruotų žmonių, kai kurie liko dirbti įmonėje visam laikui, tačiau susiduriama su problemomis, kurias reikia spręsti valstybiniu mastu.

      UAB „Kūbas“ direktoriaus pavaduotoja Orinta Milinkauskaitė tvirtino, jog jų įmonei trūksta vairuotojų, turinčių pavojingų krovinių vežimo pažymėjimus, o Lietuvoje juos gauti sunku, tad dairomasi darbuotojų užsienyje, tačiau susiduriama su problema, kad labai ilgai užtrunka įdarbinimas, tad pasitaiko atvejų, jog darbuotojas nebenori dirbti ar įsidarbina kitur.

Įteikė nominacijas ir padėkas

      Nominaciją „Už aktyvų bendradarbiavimą vykdant ilgalaikių ir vyresnių nei 55 metų amžiaus bedarbių įdarbinimą“ laimėjo baldų gamybos įmonė „Lyra group“. Kitą nominaciją – „Už aktyvų bendradarbiavimą dirbant su jaunimu“ – pelnė viešbutį „Astrum Palace“ valdanti įmonė „Edval“.

      Padėkos raštai įteikti įmonei „Medienos profesionalai“ – už kokybišką darbo vietų kūrimą, UAB „Elmaga“ – už steigiamas darbo vietas vyresniems bedarbiams.

      Taip pat padėkota Telšių teritorinės darbo biržos Mažeikių skyriaus vyriausiosioms specialistėms Linai Murauskaitei ir Daivai Mažonienei.     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode