Parama dėkojame




Mažeikių rajone aplinkosaugininkai tikrino statybvietes

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių rajono agentūros darbuotojai kartu su Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Telšių teritorinio planavimo ir valstybinės priežiūros skyriaus vyriausiuoju inspektoriumi tikrino statybvietes. Patikrinimo metu pažeidimų nenustatyta, tačiau apžiūrint teritorijas rasti išmesti seni langai.

Aplinkosaugininkai ir planavimo ir statybos inspektorius patikrino priemiestinių Urvikių ir Reivyčių kaimų naujas statybas. Apžiūrėti 6 statomi vienbučiai gyvenamieji namai ir  vienas ūkininko statomas angaras-pagalbinis ūkio pastatas. Nei aplinkosauginių, nei statybos pažeidimų patikrinimo metu naujose statybose nenustatyta.

Pakeliui važiuojant į vieną iš objektų buvo pastebėta, kad ant kaimo keliuko kažkas išmetė senus langų rėmus. Apie radinį informuota Reivyčių seniūnija, kad bešeimininkiai langų rėmai ir kitos šiukšlės būtų sutvarkyti, kaip numato atliekų tvarkymo taisyklės. Jei bus nustatytas šiukšlintojas, jam grės bauda iki 57 eurų ir būtų skaičiuojama gamtai padaryta žala. Minimalus žalos dydis – 144 eurai.

Gyventojai, norintys atsikratyti atliekomis, jas turėtų vežti į atliekų surinkimo aikšteles, o ne į pamiškes ar pakeles. Seniūnijose yra įrengti atliekų priėmimo punktai, kur atliekos priimamos nemokamai.

Artūras KONDERAUSKAS

Vyriausiasis specialistas

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento

Administravimo ir teisės skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode