Parama dėkojame




Sprogimas

Patvirtintas projektas dėl neformaliojo švietimo krepšelio finansavimo ES lėšomis

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtino  Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą „Neformaliojo vaikų švietimo plėtra“. Šio projekto lėšos skiriamos ir neformaliojo vaikui švietimo krepšeliui finansuoti.

Vyriausybė jau anksčiau patvirtino Mokinio krepšelio lėšų apskaičiavimo ir paskirstymo metodikos pakeitimus, kuriuose numatyta, kad neformaliojo švietimo krepšelis nuo balandžio 1 d. bus finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Apie tai informuotos savivaldybės, kurios ir sudaro sutartis su neformaliojo švietimo paslaugų teikėjais.

Savivaldybės, pasikeitus finansavimo šaltiniui, gaus tą pačią lėšų sumą, kokia ir buvo numatyta  2016 metams. Liks ta pati rekomenduojama krepšelio suma –15 eurų. Ji  gali svyruoti trečdaliu, t. y. vieno vaiko būreliui  galima skirti nuo 10 iki 20 eurų. Krepšelio dydis gali  kisti, atsižvelgus į būrelius lankančių mokinių skaičių savivaldybėje.

Pernai įvestas neformaliojo švietimo krepšelis mokinio pasirinktai veiklai po pamokų 2015 m. buvo finansuojamas valstybės lėšomis.  Šiemet krepšelis dalinai finansuojamas valstybės, dalinai – ES fondų. Tikimasi, kad tai leis išplėsti vaikų neformaliojo švietimo galimybes.                                                                                          

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode