Cirkas




RRT: Lietuvos pašto tinklas reikalavimus iš esmės atitinka, keitėsi nežymiai

pastasLietuvos pašto (LP) tinklas iš esmės atitinka reikalavimus bei per pastaruosius metus keitėsi nežymiai, atlikusi patikrinimą nustatė Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT).

Anot RRT Geležinkelių ir pašto reguliavimo grupės vadovės Ritos Liuokaitytės, 2024 metais stacionariųjų universaliosios pašto paslaugos (UPP) teikimo vietų skaičius per metus iš viso nepasikeitė, tačiau buvo sumažintas nestacionariųjų paslaugos teikimo vietų skaičius.

„Pavyzdžiui, mobiliojo laiškininko pastovėjimo vietos, bei perteklinis viešai naudoti skirtų pašto dėžučių skaičius. Daugiausia dėžučių buvo panaikinta Vilniuje“, – RRT pranešime teigė R. Liuokaitytė.

Anot RRT, palyginti 2024 metus su 2023 metais užfiksuotas bendras 7,1 proc. pašto tinklo elementų sumažėjimas.

Kaip ir pernai, pašto tinklo išdėstymo reikalavimus nepilnai atitinka kurortiniai Palangos ir Neringos miestai bei Panemunė. Geležinkelių ir pašto reguliavimo grupės patarėjo Ričardo Jakubausko teigimu, šie miestai yra šiek tiek kitokie.

„Palanga ir Neringa dėl miestų savitumo – tai geografiškai išsitęsę kurortai, apimantys kelias viena nuo kitos nutolusias gyvenvietes, kuriuose gyvenančiųjų skaičius padidėja sezoniškai tik vasaros metu, o daugelis patalpų yra skirtos nuomai arba kaip antrasis būstas, o Panemunė – dėl mažo gyventojų skaičiaus, būdingo labiau kaimui ir kurį aptarnauja mobilusis laiškininkas“, – pranešime aiškino R. Jakubauskas.

R. Jakubauskas pabrėžė, jog po pernykščio vertinimo, RRT nustačius neatitikimus pašto tinklo išdėstymo reikalavimams kaimo gyvenamosiose vietovėse, LP juos ištaisė ir įsteigė trūkstamas UPP teikimo vietas Šatrininkų ir Mickūnų seniūnijose.

„Teigiamą pokytį užfiksavome vertindami geltonųjų dėžučių kaimiškosiose gyvenamosiose vietovėse išdėstymo reikalavimą – 2024 metais Lietuvos paštas beveik dvigubai sumažino vietovių skaičių, kuriame turėtų būti pašto dėžutė ar paslaugas teiktų mobilusis laiškininkas, tačiau tai nebuvo užtikrinama pilnai“, – teigė R. Jakubauskas.

„Tiek 2023 metais, tiek ir 2024 metais vertinome šio reikalavimo laikymosi trūkumą kaip nežymų, dėl mažėjančio laiškų siuntimo poreikio“, – pabrėžė jis.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode