Kvapnūs ir skanūs škotiški sviestiniai sausainiai

sausPorcijos: 15 sausainių

Gaminimo laikas: 40 min.

Reikės: 230 g sviesto, 100 g cukraus, 250 g miltų, žiupsnelio druskos.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C ir išklokite pyrago skardą kepimo popieriumi.
  2. Labai svarbu – sviestas turi būti kambario temperatūros. Sudėkite jį į dubenį ir šaukštu arba mentele šiek tiek paminkykite. Nesistenkite jo visiškai sutrinti. Jei norite, galite naudoti stovimą maišytuvą, bet būkite atsargūs, kad nepersimaišytumėte.
  3. Suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos, lengvai sumaišykite.
  4. Persijokite miltus, suberkite ir maišykite, kol masė pradės atrodyti trupanti. Tuomet padėkite šaukštą į šoną ir rankomis suspaudykite viską į vientisą tešlą be sviesto gabalėlių. Vėlgi, būkite atsargūs, kad nepersistengtumėte – dirbkite tik tol, kol viskas susimaišys.
  5. Į paruoštą formą sudėkite tešlą ir rankomis ją išlyginkite, kad būtų kuo lygesnė. Jos storis turėtų būti apie 1 cm.
  6. Visoje tešloje tiesiomis linijomis šakute pradurkite skylutes. Nespauskite šakutės iki galo – maždaug iki pusės tešlos storio.
  7. Kepkite 25-35 minutes, kol sausainiai įgaus auksinę spalvą kraštuose, bet viršus dar bus labai šviesus.
  8. Palikite atvėsti, kad tešla dar būtų šiek tiek šilta – tuomet bus lengviau pjaustyti. Išimkite iš skardos ir ilgu aštriu supjaustykite gabalėliais. Populiariausios – maždaug piršto dydžio juostelės, tačiau galite pjaustyti kaip tik norite ar naudoti sausainių formeles. Mėgaukitės su puodeliu arbatos. Bet kuris škotas pasakys, kad be arbatos sausainiai neapsieina!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode