Informacinės visuomenės plėtros komitetas taps Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūra

agentInformacinės visuomenės plėtros komiteto pavadinimas keičiamas į Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūrą, trečiadienį nusprendė Vyriausybė.

Taip norima sklandžiau ir efektyviau identifikuoti instituciją viešojoje erdvėje bei visuomenėje, teigia pavadinimo keitimą inicijavusi Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Įstaigos direktoriaus Tomo Misevičiaus teigimu, keisti jos pavadinimą reikia per daugelį metų išsiplėtus funkcijoms ir atsakomybėms, taip pat efektyviau panaudojant skaitmenizavimui skirtas lėšas.

„Toliau daugiausia dėmesio skirsime elektroninėms bei IT paslaugoms ir profesionaliam klientų aptarnavimui. Struktūriniai pokyčiai reikalingi siekiant efektyvinti įstaigos veiklą bei procesus, pasiruošti tolimesnei agentūros plėtrai“, – pranešime sakė T. Misevičius.

„Dabartinis komiteto pavadinimas yra netikslus, nebeatitinka ir neatspindi jo funkcijų pobūdžio bei apimties, pavadinime trūksta šiuolaikiškumo ir modernumo, pavadinimas nėra patogus ir tinkamas naudoti kasdieninėje veikloje bei komunikacijoje“, – nutarimo projekte rašo ministerija.

Anot jos, siūlomas naujas institucijos pavadinimas atspindi tai, kad įstaiga bus atsakinga už informacinės visuomenės plėtros, valstybės informacinių išteklių valdymo, duomenų pakartotinio naudojimo ir elektroninės atpažinties politikos įgyvendinimą.

Institucija yra elektroninių paslaugų portalo „Elektroniniai valdžios vartai“ tvarkytojas, atlieka ir valstybės informacinių technologijų paslaugų teikėjo funkcijas, užtikrina svarbiausių registrų rezervinių duomenų kopijų saugojimą, tvarko Lietuvos atvirų duomenų portalą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode