Parama dėkojame




Jau priimamos paraiškos paramai individualiems namams atnaujinti

Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondas (LAAIF) gegužės 3 d. paskelbė kvietimą fiziniams asmenims teikti paraiškas paramai pagal Klimato kaitos specialiąją programą. Ši parama skirta fizinių asmenų vieno ar dviejų butų gyvenamiesiems namams atnaujinti su sąlyga, kad bus pasiekta namo energinio naudingumo C klasė ir skaičiuojamosios šiluminės energijos suvartojimo sąnaudos sumažės ne mažiau kaip 20 proc. Bus finansuojama iki 30 proc. visų faktiškai patirtų išlaidų.

Parama projektui negali būti didesnė kaip 14,5 tūkst. eurų. Šiemet tokiems projektams paremti numatyta 1,3 mln. eurų. Parama pagal Klimato kaitos specialiąją programą taip pat bus skiriama norintiems individualiuose gyvenamuosiuose namuose panaudoti atsinaujinančius energijos šaltinius (saulės, vėjo, geoterminės ar kt. energijos, išskyrus biokurą). Šiemet tokiai paramai skirta 1,5 mln. eurų. Paraiškos registruojamos pagal jų gavimo datą. Jos priimamos tol, kol pakanka
 numatytų lėšų minėtajai paramai skirti. Pasibaigus lėšoms, paraiškų priėmimas bus sustabdytas ir apie tai bus paskelbta LAAIF tinklalapyje. Paraiškų registracijos sąrašą tvirtina LAAIF direktorius. Pareiškėjai, išsiuntę projekto registracijos formas registruotu paštu ar pristatę tą pačią dieną, kai paraiškų priėmimas sustabdytas, įtraukiami į rezervinį projektų sąrašą. Paraiškos, išsiųstos ar pristatytos po sustabdymo dienos, nebus vertinamos.

Simona Liaudanskytė
Ministro patarėja viešųjų ryšių klausimais
LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode