Sprogimas

Ragina nesinaudoti neteisėtai teikiamomis paslaugomis

Po Mažeikių gyventojų nusiskundimų, kad UAB „ Metraft“ siūlydama nemokamai pasitikrinti regą, kraujospūdį, įsigyti optinius didinamuosius stiklus bei klausos aparatus teikia vartotojams prekes, kurios neatitinka taikomų medicinos prietaisams visuomenės sveikatos apsaugos reikalavimų, Seimo narys Kęstutis Bartkevičius kreipėsi į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą, prašydamas atlikti patikrinimą dėl UAB „Metraft“ vykdomos galimai neteisėtos asmens sveikatos priežiūrai veiklos.

Akreditavimo tarnyba informavo, kad UAB „Metraft“ veiklos patikrinimą jau vykdė 2 kartus: vasario mėn. – Trakų seniūnijos patalpose ir balandžio mėn. – Karmėlavos seniūnijos patalpose. Po patikrinimo, Akreditavimo tarnyba konstatavo UAB „Metraft“ neteisėtą asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo faktą, tai pat surašė UAB „Metraft“ darbuotojams administracinio teisės pažeidimo protokolus už tai, kad jie patys neturėdami akių ligų gydytojo profesinės kvalifikacijos ir medicinos praktikos licencijos vykdė sveikatinimo veiklą – matavo žmonėms akispūdį, vertino regėjimo aštrumą, parinko lęšius regėjimo korekcijai ir pan.

Akreditavimo tarnyba pažymėjo, kad nėra išdavusi UAB „Metraft“ jokios Įstaigos asmens sveikatos priežiūros licencijos teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas kokiu nors veiklos adresu. Įvertinus oftalmologijos paslaugai naudotų medicinos prietaisų atitiktį teisės aktų keliamiems reikalavimams, Akreditavimo tarnyba nurodė nedelsiant sustabdyti teisės aktų reikalavimų neatitinkančių medicinos prietaisų naudojimą.

„Prašau visų atsakingiau vertinti besiskelbiančius neaiškios kompetencijos specialistus, saugant savo sveikatą ir sužinojus apie UAB „ Metraft“ veiklą ar kitų asmenų planuojamą vykdyti galimai neteisėtą asmens sveikatos priežiūros veiklą, nedelsiant apie tai informuoti Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą, kad ši veikla būtų kuo operatyviau sustabdyta“, – ragino K. Bartkevičius.

Seimo informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode