Sprogimas

Prie kampanijos „Už saugią Lietuvą“ jungiasi nauji ambasadoriai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su naujais nacionalinės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais ir pakvietė juos bendromis jėgomis spręsti opiausias socialines problemas.

Šalies vadovės kvietimu prie kampanijos, skirtos mažinti smurtą, priklausomybes, savižudybes bei skatinti globoti ir įsivaikinti, prisijungė architektas ir grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, žurnalistai ir laidų vedėjai Jurgita Jurkutė, Beata Nicholson ir Richardas Jonaitis, kolektyvo „Biplan“ įkūrėjas Maksas Melmanas.

Aktyvūs socialinių projektų dalyviai, naujieji nacionalinės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai, dalysis savo asmenine patirtimi, kalbės apie skaudžiausias socialines problemas ir kartu ieškos jų sprendimo.

Pirmaisiais nacionalinės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais tapo muzikantai Andrius Mamontovas ir Marijonas Mikutavičius, žurnalistai ir laidų vedėjai Edita Mildažytė, Andrius Tapinas, Rūta Mikelkevičiūtė, Mindaugas Stasiulis, kunigai Julius Sasnauskas ir Kęstutis Dvareckas, atlikėjas ir socialinių projektų dalyvis Gabrielius Liaudanskas-Svaras, dailininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, „radistai“ Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

Prezidentė pabrėžė, kad itin svarbus ambasadorių darbas – viešinti veiksmingiausius pavyzdžius, rodant dėmesį žmonėms ir organizacijoms, kurie savo iniciatyva jau vykdo socialiai atsakingas veiklas bei prisideda prie visuomenės aktyvumo skatinimo.

Prezidentė kartu su broliais Algirdu ir Remigijumi Gataveckais jau aplankė pavyzdžiu tapusią ir 14 vaikų globojančią Jokūbavos kaimo Nerijaus ir Simonos Tubių šeimyną.

Nuo kampanijos starto, vykusio prieš mėnesį, iniciatyvūs Lietuvos žmonės, organizacijos ir verslo įmonės taip pat dalijasi savo geraisiais darbais bei iniciatyvomis. Jų šiuo metu užregistruota daugiau kaip šimtas. Iniciatyvų registraciją ir visus geruosius pavyzdžius rasite kampanijos interneto svetainėjewww.uzsaugialietuva.lt, kurioje kiekvienas gali pasidalinti savo sėkmės istorijomis.

LR Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode