Sprogimas

Uždegta žalia šviesa naujam energetikos projektui – vėjo elektrinių plėtrai Baltijos jūroje

Šiandien Ministrų kabinetas posėdyje pritarė Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pakeitimams, kuriais inicijuojama vietinių energetikos išteklių panaudojimo elektros gamybai plėtra Baltijos jūroje. Šis sprendimas teikiamas svarstyti Seimui.

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, tai ilgalaikis projektas ir planuojama, kad nauji vėjo elektrinių projektai Baltijos jūroje bus įgyvendinti po 2020 metų, tačiau jau dabar reikia atlikti būtinus tyrimus ir parengiamuosius darbus. 

Siekiant efektyviausiai išnaudoti mūsų šalies geras geografines sąlygas tokiems projektams įgyvendinti, ketinama pasirinkti Danijoje ir Vokietijoje pasiteisinusius sprendimus.

Nors Lietuva jau pasiekė nustatytus vėjo energetikos sausumoje plėtros tikslus (netrukus bus pasiektas 500 MW įrengtosios galios vėjo elektrinių galingumas), tačiau matomas dar didesnis vėjo plėtros sausumoje potencialas. Šiuo metu yra rengiami ir netrukus bus pateikti pasiūlymai dėl tolesnės vėjo energetikos plėtros sausumoje modelio, panaudojant Europos Sąjungos paramos lėšas. 

Lietuvos energetikos sektoriaus strateginė kryptis – darni plėtra, paremta vietinių ir atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimu. Tai bus naujos Energetikos strategijos pamatas, siekiant ilgalaikių Europos Sąjungos ir tarptautinių klimato kaitos mažinimo tikslų, bei padidinsiantis mūsų energetinį saugumą ir konkurencingumą. 2013 metais pradėta energetikos pertvarka – inicijuoti biokuro ir komunalinių atliekų kogeneracinių elektrinių projektai Vilniuje ir Kaune, šiemet rudenį bus pradėtos šių elektrinių statybos.

LR Vyriausybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode