Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuva priimta į klasikinės muzikos elitą – CD išleido „Deutsche Grammophon“

Garsiausia pasaulyje klasikinės muzikos leidėja „Deutsche Grammophon“ išleido pirmąją lietuvių kolektyvo kompaktinę plokštelę. Lietuvos kamerinis orkestras su meno vadovu Sergejumi Krylovu tapo pirmuoju Lietuvos kolektyvu, patekusiu į klasikinės muzikos elitą.
„Deutsche Grammophon“ yra viena seniausių pasaulyje leidybos kompanija, besispecializuojanti aukščiausio lygio klasikinės muzikos srityje. 1898 metais įkurta bendrovė šiuo metu priklauso pasauliniam konglomeratui „Universal Music Group“ ir laikoma neformaliu klasikinės muzikos kokybės ženklu.


„Deutsche Grammophon“ išleistoje kompaktinėje plokštelėje įrašytas Lietuvos kamerinio orkestro ir Sergejaus Krylovo atliekamas garsiausias baroko kompozitoriaus Antonijaus Vivaldžio kūrinys „Keturi metų laikai“, taip pat Koncertai Nr. 8 ir 9 smuikui ir styginiams.
„Turėti „Deutsche Grammophon“ išleistą kompaktinę plokštelę – tai patekti į klasikinės muzikos „NBA lygą“, kur dirba patys geriausi muzikos kolektyvai, – sakė Lietuvos kamerinio orkestro direktorius Eugenijus Mikšys. – Tai, jog leidybos kompanija patikėjo orkestrui vieną garsiausių klasikos kūrinių, tik parodo, kad kolektyvas yra pasiekęs pasaulinį lygį“.
Nuo 2008 metų, kai orkestro meno vadovu ir dirigentu tapo Sergejus Krylovas, kolektyvas nuolatos dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose, yra susilaukęs puikių įvertinimų koncertuodamas Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Šveicarijoje, JAV ir kitose valstybėse.
Orkestras priklauso Lietuvos nacionalinei filharmonijai, jo veiklą taip pat finansuoja ir prie naujojo CD prisidėjo privačių rėmėjų suburta viešoji įstaiga „Lietuvos kamerinio orkestro klubas“. 2014 metais aktyviau veikti pradėję rėmėjai šiuo metu buria bendraminčius į specialų investicinį fondą, kurio investicijų grąža būtų naudojama išimtinai orkestro veiklai remti.

Lietuvos kamerinio orkestras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode