Sprogimas

Valdovų rūmuose pagerbti „šimtukininkai“

Liepos 19 d. Vilniuje, Valdovų rūmuose, vyko sėkmingiausiai brandos ir profesinio mokymo kvalifikacijos egzaminus išlaikiusių Lietuvos abiturientų pagerbimo šventė, kurios metu pagerbti abiturientai, jų mokytojai ir artimieji. Tarp jų buvo ir Mažeikių Gabijos gimnazijos gimnazistas Elvinas Ribinskas.

Abiturientus iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių pasveikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Valdovų rūmuose pasveikinti 93 abiturientai, kurie 3 ar daugiau valstybinių brandos egzaminų išlaikė surinkdami maksimalų balų kiekį. 2016 m. brandos egzaminų sesijos metu iš viso 1863 abiturientų darbai buvo įvertinti 100 balų. 3 ar daugiau šimtukų laikydami brandos egzaminus šiemet gavo 41 bendrojo lavinimo mokyklos abiturientai iš 20 savivaldybių. Po 5 šimtukus gavo 3 mokiniai, po 4 – 13, po 3 – 77, po du – 253, po 1 – 1059 mokiniai.

E. Ribinskas aukščiausius įvertinimus gavo iš fizikos, matematikos, informacinių technologijų ir anglų kalbos valstybinių brandos egzaminų.

„Būdo žemaičių“ informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode