Parama dėkojame




Sprogimas

Premjeras profsąjungoms siūlo raštišką susitarimą dėl Darbo kodekso

 

Vyriausybės ir profesinių sąjungų paskutinius susitarimus, kaip patobulinti prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuotą naująjį Darbo kodeksą, premjeras Algirdas Butkevičius žada patvirtinti savo parašu, kuris, pasak jo, būtų garantas, kad Seimas į susitarimus atsižvelgs ir jų neiškraipys.

Tuo metu Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas sako, kad jeigu Seimas į profsąjungų siūlymus neatsižvelgs, kodekso priėmimą reikia palikti kitam Seimui.

„Mes, išklausę profesinių sąjungų siūlymus turime juos apsvarstyti. Jie taip pat mūsų pasiūlymus turi apsvarstyti. Po to turi gimti aiškus dokumentas, pasirašytas mano parašu prisiimant atsakomybę, kad tikrai Seime nebus teikiama kažkokių papildomų pasiūlymų, o jeigu bus teikiami kažkokie pasiūlymai, vėl bus apie tai diskutuojama kartu“, - po susitikimo su profesinių sąjungų atstovais žurnalistams teigė premjeras.  

A.Butkevičius nekomentavo nei profesinių sąjungų, nei Vyriausybės siūlymų, kaip reikėtų patobulinti Darbo kodeksą.

„Daugiausia liečia apie socialinį jautrumą, kad lyg tai (Darbo kodekse - BNS) neatsižvelgta į  darbuotojų teises, kad jie per mažai ginami, bet daugiau atstovaujama verslo pusė“, - sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, galutinis Vyriausybės ir profesinių sąjungų siūlymų apibendrinimas bus po rugpjūčio 26-osios.

„Sutarimas yra - iki rugsėjo 1 dienos“, - teigė premjeras.

Jis tikisi, kad naujasis Darbo kodeksas bus priimtas rudenį ir įsigalios nuo kitų metų.

A.Černiauskas teigė sutinkantis, kad naujasis Darbo kodeksas būtų priimtas.

„Kad  įstatymą keisti reikia minėjome jau ne vieną kartą, nes keičiais darbo santykiai, keičiasi laikmetis, kompiuterizacijos lygmuo, kad jis būtų priimtas rudenį mus visiškai tenkintų, tik iškyla klausimas, koks įstatymas -  su mūsų pastabomis, kurias mes pareiškėme, tada būtų visiškai gerai, bet jeigu ne su tom pastabom, tada gal ir reikėtų atidėti kitai Seimo kadencijai“, - teigė A.Černiauskas.

Premjeras pakartojo, kad neeilinės sesijos dėl prezidentės vetuoto naujojo Darbo kodekso nebus.

„Nebus. Jau anksčiau  buvo priimtas politinis sprendimas, kad rinksimės rugsėjo 10 dieną“, - teigė A.Butkevičius.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode