Sprogimas

MTV videomuzikos apdovanojimuose Rihanna bus pagerbta specialiu prizu

 

MTV videomuzikos apdovanojimų ceremonijos metu popmuzikos deivei Rihannai (Rijanai) bus įteiktas Michaelo Jacksono (Maiklo Džeksono) Videoavangardo apdovanojimas, kuriuo atlikėjai pagerbiami už kultūrinę įtaką, ketvirtadienį pranešė organizatoriai.

Rihanna gaus šį apdovanojimą ir surengs pasirodymą kasmetinėje MTV muzikos šventėje, kuri šįmet vyks rugpjūčio 28 dieną Niujorko arenoje „Madison Square Garden“.

Vos 28 metų Rihanna yra viena sėkmingiausių savo kartos muzikantų. Jai priklauso skaitmeninių singlų pardavimo visų laikų rekordas – Rihanna yra pardavusi daugiau nei 100 mln. skaitmeninių dainų kopijų.

Atlikėja yra dukart laimėjusi MTV Metų vaizdo klipo apdovanojimą. 2007-aisiais ji atsiėmė šį prizą už technologiškai novatorišką dainos „Umbrella“ vaizdo klipą.

Po penkerių metų dainininkė vėl triumfavo su dainos „We Found Love“ vaizdo klipu, kuriame vaizduojami permainingi ir emocijomis trykštantys Rihannos,  2009-aisiais patyrusios savo buvusio draugo Chriso Browno (Kriso Brauno) smurtą, santykiai su vaikinu.

Dainos „We Found Love“, kuri buvo sukurta bendradarbiaujant su didžėjumi Calvinu Harrisu (Kalvinu Harisu), vaizdo klipas buvo nufilmuotas Šiaurės Airijoje režisierės Melinos Matsoukas (Melinos Macukas).

M.Matsoukas sukurtas Beyonce (Bejonsės) singlo „Formation“ vaizdo klipas, kuris yra politiškiausias šios atlikėjos darbas per visą jos karjerą, šįmet pretenduoja į MTV geriausio vaizdo klipo apdovanojimą.

Beyonce su „Formation“ ir „Lemonade“ – albumu ir filmu, kuriuose kalbama apie neištikimybės draskomą santuoką, šįmet pretenduoja net į vienuolika MTV apdovanojimų ir pagal nominacijų skaičių lenkia kitus atlikėjus.

Velionio popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono vardu pavadintu MTV videomuzikos avangardo apdovanojimu pagerbiami muzikantai, įnešę svarų indėlį į muzikos ir popkultūros raidą. Jis teikiamas ne kasmet.

Pernai šį apdovanojimą pelnė reperis Kanye Westas (Kanjė Vestas), kuris jį atsiimdamas pasinaudojo proga paskelbti, kad 2020-aisiais kandidatuos į Amerikos prezidentus.

Mažai tikėtina, kad analogišką pareiškimą galėtų paskelbti Rihanna, kuri yra gimusi Barbadose.

Pirmieji MTV videomuzikos apdovanojimai buvo išdalyti 1984 metais. Laureatams įteikiama Mėnulyje stovintį astronautą vaizduojanti statulėlė, vadinama „Mėnulio žmogeliuku“.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode