Sprogimas

Lietuvos vadovai sveikina Estiją nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio proga

 

Lietuvos vadovai pasveikino Estijos vadovus nacionalinės šventės – Estijos nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio proga.

„Jūsų šventė brangi ir Lietuvos žmonėms. Kartu prisimename ir mūsų bendrą – Baltijos valstybių – laisvės ir sėkmės istoriją. Prieš ketvirtį amžiaus Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės drąsiai išreiškė savo valią ir visam pasauliui patvirtino laisvės siekį ir ryžtą patiems kurti savo nepriklausomų valstybių likimą", – sveikinimo laiške prezidentui Toomui Hendrikui Ilvesui sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė padėkojo Estijos vadovui už principinę poziciją ir asmenines pastangas stiprinti laisvę ir saugumą, abiejų šalių ir žmonių draugystę.

Premjeras Algirdas Butkevičius sveikinimo laiške Estijos premjerui Taavi Roivui rašo, kad kitą savaitę visų trijų Baltijos valstybių premjerai turės galimybę susitikti Latvijoje vyksiančiame neformaliame Baltijos Ministrų Tarybos (BMT) susitikime, kur aptars šalims aktualius klausimus.

„Džiaugiuosi, kad šiandien, kaip ir prieš 25 metus, mes kartu siekiame bendrų tikslų: laisvės, pagarbos žmogaus teisėms, gerovės, taip pat saugios ir taikios kaimynystės. Tikiu, kad mūsų vienybė ir bendradarbiavimas bus tiltas į mūsų gerovę ir klestėjimą“, – laiške rašo Vyriausybės vadovas. 

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino Estijos Parlamento pirmininką Eikį Nestorą.

„Bendrumo jausmas mus drąsino ir teikė pasitikėjimo, tad grįskime juo mūsų valstybių santykius ir dabar, susidurdami su šių dienų iššūkiais“, – sveikinime teigia L. Graužinienė.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode