Sprogimas

JT giria Lietuvos pažangą, sudarant sąlygas prieglobsčio prašytojų vaikams

 

 Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra giria Lietuvos žingsnius, sudarant geresnes sąlygas pabėgėlių prašytojų vaikams. Šią savaitę paskelbtoje ataskaitoje atkreipiamas dėmesys, kad Lietuvoje ir dar vienuolikoje šalių padaryta pažanga, atsisakant vaikų sulaikymo praktikos.

„Lietuvoje atsisakyta prieglobsčio prašytojų vaikų (iki 18 metų) sulaikymo praktikos, šeimos su vaikais nesulaikomos dėl pasikeitusios teisminės praktikos, taip pat vis dažniau pažeidžiamiems asmenims taikomos alternatyvios sulaikymui priemonės, pavyzdžiui, apgyvendinimas, o Užsieniečių teisinės padėties įstatyme sulaikymo taikymui buvo įtvirtinti papildomi reikalavimai“, – BNS sakė Renata Kuleš, atstovaujanti JT pabėgėlių agentūrai Lietuvoje.

Strategija „Ne tik sulaikymas“ pradėta įgyvendinti prieš dvejus metus. Bendradarbiaujant su valstybinėmis ir pilietinės visuomenės organizacijomis ji pradėta vykdyti Kanadoje, Vengrijoje, Indonezijoje, Izraelyje, Lietuvoje, Malaizijoje, Maltoje, Meksikoje, Tailande, Jungtinėje Karalystėje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Zambijoje.

Šios 12 šalių buvo pasirinktos pagal tam tikrus kriterijus: regioninė ir teminė įvairovė, problemos mastas ir svarba, numatoma pažanga per pradinį strategijos vykdymo laikotarpį. Visose 12 šalių buvo parengti nacionaliniai veiksmų planai, kurie turėjo padėti įgyvendinti strategiją ir prisidėti prie pokyčių. 

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode