Sprogimas

Paneriuose bus iškilmingai pagerbtas nacių nužudytas Mažosios Lietuvos kultūros veikėjas Enzys Jagomastas

Rugpjūčio 23 d. Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras ir Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugija kviečia drauge minėti Europos dieną stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir pagerbti nacistinio režimo aukos, Mažosios Lietuvos visuomenės, kultūros veikėjo, spaustuvininko ir leidėjo E. Jagomasto atminimą. Šiemet sukanka 75 metai nuo E. Jagomasto nužudymo.
E. Jagomastas gimė 1870 m. kovo 22 d. Lumpėnuose, dab. Pagėgių savivaldybėje. 1941 m. rugpjūčio mėn. 23 d. jis su žmona, dviem sūnumis ir dukterimi buvo nacių sušaudytas Paneriuose, dabartiniame Vilniuje.
Iškilminga ceremonija, gėlių padėjimas bei žvakelių uždegimas įvyks rugpjūčio 23 d., 12 val., prie E. Jagomasto kapo Paneriuose. Dalyvaus: Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinė direktorė Teresė Birutė Burauskaitė, Vilniaus universiteto bibliotekos generalinė direktorė Irena Krivienė, Lietuvos reformacijos istorijos ir kultūros draugijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gocentas, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky ir kiti.
 

Monika  KARENIAUSKAITĖ

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode