Parama dėkojame




Sprogimas

J. Bidenas ramina Baltijos šalis, ragina nesureikšminti D.Trumpo kalbų apie NATO

 

Jungtinių Valstijų viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį pareiškė, kad Baltijos šalys neturi pagrindo abejoti JAV įsipareigojimais NATO, ir paragino nesureikšminti respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo pastabų.

„Jungtinėse Valstijose tarp abiejų politinių partijų yra tvirtas sutarimas išlaikyti įsipareigojimus NATO“, - sakė J.Bidenas po susitikimo su Baltijos šalių prezidentais Rygoje.

Demokratų partijai atstovaujantis J.Bidenas teigė, kad D.Trumpo pastabos apie išlygas dėl NATO atsako į potencialią Rusijos agresiją Baltijos šalyse neturėtų būti vertinamos rimtai.

„Nemanau, kad jis supranta, ką reiškia (NATO sutarties) penktasis straipsnis“, numatantis kolektyvinės gynybos principą, sakė J.Bidenas.

„Esame visiškai, 100 proc. įsipareigoję NATO penktajam straipsniui“, - teigė viceprezidentas. Jis pridūrė, kad NATO pajėgų regione prie Rusijos sienų tik daugės.

Tai ne pirmas kartas, kai J.Bidenas griežtai kritikuoja D.Trumpo nuostatas Rusijos atžvilgiu.

D.Trumpas, paklaustas, ar JAV gintų Baltijos šalis nuo Rusijos, yra sakęs, kad sprendimą priimtų įvertinęs, ar šalys vykdo savo įsipareigojimus.

Jo kritikai, daugiausia - demokratų kandidatės Hillary Clinton (Hilari Klinton) rėmėjai, teigė, kad taip D.Trumpas gali paskatinti Rusijos agresyvius veiksmus.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė po susitikimo Rygoje sakė esanti tikra, kad po prezidento rinkimų JAV ir toliau laikysis įsipareigojimų NATO ir Baltijos šalims.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode