Sprogimas

Jonas Kazlauskas traukiasi iš Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų

 

Antradienį į Lietuvą iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių sugrįžo Lietuvos krepšinio rinktinė su vyriausiuoju treneriu Jonu Kazlausku.

Kelias dienas Brazilijoje pailsėjęs 61-erių metų krepšinio specialistas Vilniaus oro uoste pareiškė, kad baigia darbą rinktinėje.

„Aš didžiuojuosi, kad man daug kas pavyko, bet ateina laikas, kai viskas turi baigtis, – sugrįžęs į Vilnių sakė J. Kazlauskas. – Baigėsi mano kontraktas ir nebėra ką galvoti. Šie metai man buvo paskutiniai. Nieko neslėpiau ir niekas nesikeičia“.

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneire įspūdingai pradėjo grupės varžybas ir iškovojo tris pergales, tačiau vėliau sekė skaudūs pralaimėjimai Ispanijai, Kroatijai ir ketvirtfinalyje – Australijai.

Šiuo pralaimėjimu baigėsi ir olimpinis 2013–2016 metų ciklas, kurio metų J. Kazlauskas vadovavo rinktinei ir su ja iškovojo 2013 ir 2015 metų Europos vicečempionų titulus bei 2014-aisiais planetos pirmenybėse užėmė ketvirtą vietą.

Per šį ciklą J. Kazlausko vadovaujama rinktinė sužaidė 81 rungtynes ir iškovojo 61-ą pergalę.

Pirmą kartą J. Kazlauskas Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu tapo 1997 metais ir pasitraukė iš jos po fiasko 2001-ųjų Europos pirmenybėse. Tąsyk jo vadovaujami Lietuvos krepšininkai iškovojo 2000 metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalius.

Iš viso vadovaujant J. Kazlauskui Lietuvos rinktinė žaidė sužaidė 190 rungtynių ir iškovojo 133 pergales.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode