Parama dėkojame




Sprogimas

Grybų sezonas atidarytas: virš miškų kyla sraigtasparniai

Prasidėjęs grybų sezonas jau vilioja grybautojus į miškus. Miško patale rasti pirmieji „laimikiai“ smarkiai pakelia nuotaiką, o namo traukiant su pilna grybų pintine, esi garantuotas, kad žiemai jau pasiruošta. Deja, ne kiekviena išvyka į mišką baigiasi pilnomis grybų pintinėmis. Kai kurie grybautojai, ypač vyresnio amžiaus, praranda orientaciją ir pasiklysta. Grybautojo paieška dažniausiai būna sudėtinga, reikalaujanti didelių policijos pajėgų, neretai į pagalbą tenka pasitelkti sraigtasparnį.

Rugpjūčio 22-ąją Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gauti net keturi pranešimai, apie Varėnos miškuose pasiklydusius vyrus. Pareigūnai reagavo nedelsiant, tačiau vien policijos pajėgų neužteko, nes į itin miškingas vietoves įžengti nepavyko, todėl dingusiųjų paieškoms nuspręsta prašyti Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinės pagalbos. Virš Varėnos miškų, į orą, buvo pakeltas sraigtasparnis.

Po keletą valandų trukusių intensyvių paieškų, bendras Alytaus apskrities policijos pareigūnų ir pasieniečių darbas, davė rezultatų. Apie 18 val. 20 min. Pirčiupių kaimo miške rastas 75-erių metų Trakų r., Lentvario gyventojas. Jis perduotas medikams.

Apie 21 val. 30 min. Zervynų kaimo miške rastas 70-metis Vilniaus gyventojas. Jam medikų pagalbos neprireikė.

Apie 22 val. 15 min. Druskininkų sav., Viečiūnų kaimo miške rastas 56-erių metų Vilniaus gyventojas, medikų pagalbos jis atsisakė.

Ketvirtojo Naujųjų Valkininkų kaimo miške pasiklydusio 59-erių metų vyriškio rasti nepavyko visą naktį. Rugpjūčio 23 dieną apie 7 val. 28 min. nelaimėlis į namus sugrįžo pats.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai nuoširdžiai dėkoja kolegoms iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos už glaudų bendradarbiavimą ir neatidėliotiną pagalbą ieškant dingusiųjų.

Rugpjūčio 23-iąją po pietų Alytaus apskrities policijos pareigūnams ir vėl teko ieškoti miške pasiklydusios grybautojos. Į Alytaus rajone esantį Sudvariškių mišką 67-erių metų alytiškę paviliojo kalbos apie gausų baravykų derlių. Laimei grybautoja turėjo mobilųjį telefoną ir nesunkiai galėjo išsikviesti pagalbą. Pareigūnai nuvykę į mišką moterį rado nesunkiai.

Alytaus policija perspėja, kad grybauti geriausia žinomame miške arba su žmogumi, kuris tą mišką gerai pažįsta. Jei į mišką atvykote ne vienas, stenkitės nenutolti nuo kitų grybautojų, stebėkite, kad vienas ar daugiau žmonių būtų jūsų matymo ribose. Miške reikėtų stebėti vietas, kuriomis einate, įsidėmėti pasitaikančius tam tikrus objektus (nuvirtusius medžius, miško laukymes, griovius, upelius), kurie padėtų orientuotis. Pravartu klausytis garsų, nes netoliese gali būti kelias arba sodyba.

Į mišką patartina neštis mobilųjį telefoną. Nelaimės atveju, juo galima susisiekti su artimaisiais arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Telefonas gerokai palengvina dingusiojo paiešką.

Jeigu grybauti išsiruošėte vienas, būtinai informuokite artimuosius, į kurį mišką einate, kad jeigu pasiklysite, būtų paprasčiau jus surasti.

Alytaus apskr. VPK informacija



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode